Idag kommer jag lägga lite fokus på en dubbel från fortsättningsserierna där jag kommer att trycka lite extra på två favoriter. Matcherna det gäller är Åkers hemma mot Wings och det andra spelet kommer från Mörrum – Kristianstad.

  • Match: Åkers – Wings & Mörrum – Kristianstad
  • Speltips: Åkers + Kristianstad
  • Odds: 1.75 @ Nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 30/12, 19.00

Åkers – Wings   1 (1.25)
Hemmalaget vann premiären av den östra fortsättningsserien med 6-2 borta mot Tierp och har idag chansen att skaffa sig ett guldläge inför fortsättningen. Hemma mot Wings ska det bara vara seger, förhoppningsvis också med ett par måls marginal. Man har den bästa truppen i den här serien utan tvekan och ska vara ett av två som går till playoff. Man har flera klasspelare och mot ett lag som förmodligen kommer få kämpa om ett nytt kontrakt så ska skillnaden vara för stor.

aker-strangnas

Wings är ett bottenlag och tillsammans med Tierp och Sollentuna så kommer man få kriga om ett nytt kontrakt i hockeyettan. Man har visserligen blivit bättre ju längre säsongen gått och det kan ingen ta ifrån dem. Däremot så ska skillnaden vara för stor oavsett hur bra dem spelar. Man har ett tunt material där jag har svårt att se hur speciellt många skulle platsa i Åkers trupp. Åkers lär vinna med 2-3 mål minst.

Mörrum – Kristianstad   2 (1.40)
Mörrum åkte på dyngstryk i den första matchen borta mot Dalen med 8-0 och det var det väl ingen som direkt hade trott. Att man skulle förlora kändes väl realistiskt, men inte med så stora siffror. Det är svårt att prata bort en 0-8 förlust och trots att man har fördel av hemmaplan idag så har jag svårt att se hur man ska rå på ett Kristianstad som siktar högt. Den södra serien är jämnare än många tror, men här ska det utan tvekan vara skillnad.

kristianstad

Kristianstad vann med 3-1 hemma mot Varberg i premiären utan att imponera nämnvärt. Tre poäng är alltid tre poäng dock och det är det som räknas. Det är väl ren styrka i sig att vinna utan att spela speciellt bra också. Man har det bästa laget på pappret i den här serien och ska kunna vinna alla fjorton matcher och ingen skulle vara förvånad. Någon plump lär man ju dock få, men jag tror verkligen inte den kommer idag. Man har en trupp som lika gärna skulle kunna spela allettan och det har inget annat lag i den här serien.


Jag tycker den här dubbeln känns bra. Tror dock inte på några superstora segrar, men skulle bli otroligt förvånad ifall någon av dem tappar poäng här. Det är trots allt toppen mot botten i båda matcherna. Mitt spel blir alltså dubbeln Åkers + Kristianstad till oddset 1.75 hos Nordicbet. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden