Jag kommer även att testa en dubbel ikväll med en match från den norra fortsättningsserien och en match från den södra allettan. Ena laget är klasser bättre än sina motståndare och ska vinna 10 matcher av tio tycker jag och det andra bör kunna ta revasnch på sig själva sen premiären.

  • Match: SK Lejon – Kiruna & Kristianstad – Skövde
  • Serie: Hockeyettan Norra Vår & Allettan Södra
  • Speltips: Kiruna + Kristianstad
  • Odds: 2.175 @ betway
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 29/12, 19.00

kirunaSK Lejon – Kiruna 2 (1.45)
Den första matchen jag ska plocka är en bortaseger i matchen mellan Lejon och Kiruna. Jämför man dessa på pappret så ska det vara klasskillnad alla dagar i veckan. I lördags hade de båda premiär och man mötte faktiskt just varandra, fast denna gång var det upp i Kiruna. Kiruna vann då med  klara 4-1 i en match där siffrorna mycket väl kunde blivit några nummer större. Man hade ett stort spelövertag under hela matchen, men man stoppades av ett tight försvar och en storspelande målvakt. Skotten slutade hela 48-11 till Kiruna och det visar lite hur stor skillnad det egentligen är mellan lagen. Under grundserien hann de även mötas två gånger där Kiruna vann med 10-2 hemma och 6-3 på bortaplan. Tittar man totala målskillnaden och skottstatistik under dessa tre matcher så vann Kiruna med 20-6 och skotten med hela 112-44. Det är en ganska stor skillnad över tre ynka matcher. Kiruna tog 29 poäng under hösten medans Lejon bara lyckades skrapa ihop 8 pinnar. Då har dessutom Kiruna underpresterat lite för man har mycket högre potential än vad man visat hittills. Positivt är att Oscar Fredriksson verkar göra comeback idag.

kristianstadKristianstad – Skövde 1 (1.50)
Det andra laget jag kommer luta mig åt är topptippade Kristianstad. Man förlorade premiärmatcher borta mot Västervik med 2-1 och det bevisar väl lite att Västervik kanske är lite underskattade. Självklart är man missnöjda med en förlust, men samtidigt inget man ska gräma ner sig för då VIK är ett bra lag. Idag möter man ännu en gång ett bra lag, men man möter ett lag som är betydligt mycket sämre bakåt än vad Västervik är och bör därför kunna ta sig in på mål lättare än man gjorde i premiären. VIK stängde ner Kristianstad riktigt bra och det lär Skövde få sota för. Kristianstad är det lag som jag anser ha klart bäst trupp på pappret och man måste verkligen vinna idag. Skövde är bra framåt, men man bör vara snäppet sämre än Kristianstad. Risken finns väl att det blir målrikt idag, men jämför man över fyra femmor så ska KIK vara klart bättre än Skövde. Det enda som är lite oroande är att man har haft problem bakåt, men som sagt så såg det okej ut i premiären där det bara var målen som saknades. Man lär inte få problem med att göra mål två matcher i rad. Dessutom inte när man spelar på hemmaplan. Kristianstad tar sina första seger idag.


Kiruna ska vinna alla dagar i veckan. Jag skulle bli väldigt förvånad om något annat hände. Det mest osäkra är såklart Kristianstad om de lyckas ta sig i kragen. Jag anser att Kiruna är säker och därför gör det att vi i princip får hela 2.175 på Kristianstad och det är taget alla dagar i veckan. Mitt spel blir alltså dubbeln Kiruna + Kristianstad till oddset 2.175 och det spelar jag hos Betway. Insatsen blir medel och landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden