Jag kommer att testa en dubbel från två serier i hockeyettan idag också. Det är inte två matcher som är stenklara som de förra speltipsen där vi kört olika kombos, men två matcher som ger ett väldigt fint odds där jag tror att båda verkligen kommer att vinna. Den ena matchen är från västra och den andra kommer ifrån den norra serien.

  • Match: Köping – Kumla & Östersund – Kiruna
  • Speltips: Kumla + Östersund
  • Odds: 2.59 @ Expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 27/9, 16.00

Köping – Kumla   2 (1.57)
Det är väldigt möjligt att jag är fel ute här, men jag tror verkligen inte det. Jag har mött Köping under många år och de är alltid lika tråkiga att möta i deras lada. De är dessutom relativt hemmastarka, men idag borde det skilja en hel del. Köping vann premiären efter sudden mot Arboga med 5-4 efter att ha slarvat bort en 3-0 ledning. Man öppnade klart bäst, men Arboga jobbade sig in i matchen och visade väl också att man har lite mer rutin på den här nivån än detta Köping som mer eller mindre behållit hela sin trupp från division två förra säsongen. Man har värvat in ett par gubbar, men i grunden är det samma lag den här säsongen och i längden borde man bli ganska uddlösa. Man sköt 20 skott i första matchen och i andra matchen fick man endast iväg 14 skott borta mot Lindlöven. Man har ett par killar att hålla ögonen på, men Kumla ska ha betydligt fler och bredare trupp.

kumla

Kumla har vunnit två raka och senast ”bara” med 3-2 hemma mot Grästorp. En seger är ändå en seger och jag tror man fortsätter sitt vinnartåg även idag. Kumla spelar ett otroligt rakt och fartfyllt spel, något som Köping visade sig ha lite problem med i premiären. Idag kommer man få möta en nivå som de inte tidigare mött och det gäller att vara med från start. Kumla är bättre än på många år och kommer från två raka segrar. 8-1 mot Enköping borta i premiären visar lite hur bra man faktiskt är. Har alla en normal dag i Kumla och revanscherar sig lite från matchen mot Grästorp där alla verkade gå ut med den så kallade ”vattenskallen” så vinner man detta komfortabelt.

Östersund – Kiruna   1 (1.65)
ÖIK ska upp i allsvenskan och det har man gått ut med redan innan säsongen. Man har fått behålla de flesta i den trupp som efter jul förra säsongen överraskade många. Dessutom har man kryddat det med ett par nyförvärv av högsta klass på den här nivån. Jag tror att man kan gå hela vägen till allsvenskan, även om det är en lång bit kvar. Det tyder också lite på vad jag tycker och tror om detta lag. Det är ett av få lag som kan gå ändå till allsvenskan och då är man bra. Man har startat med tre raka segrar och har endast släppt in ett mål. Idag blir det den tuffaste matchen hittills, men man ska ändå vinna. Man slog igår Kalix med 4-0 hemma och Kalix är ett bättre lag än Kiruna helt enkelt.

ostersund

Kiruna har även dem startat med tre raka segrar där man faktiskt slog Kalix i en av matcherna på hemmaplan med 3-2. Trots det så tycker jag att Kalix är ett bättre lag än Kiruna. Idag möter man seriens överlägset bästa lag på bortaplan och då ska man inte ha en chans tycker jag och oddset 1.65 är lite generöst. Kiruna är inte vad dom en gång var utan satsar mer ungt och på framtiden nu. Man har inte ambitionen just nu att ta sig till allsvenskan utan mer för att utveckla föreningen och de spelare man just nu har i truppen. Man är ett bra lag som ska kämpa om en plats till allettan, men längre än så ska det inte gå. Östersund ska vara både ett och två nummer större en normal dag. Speciellt när de lirar hemma i Östersund.


Dubbeln tycker jag ger ganska bra betalt. Köping är nykomlingar och Kumla är ett lag som satsar på att ta sig till allettan och förmodligen också till ett playoff till allsvenskan. Östersund har satt som mål att ta sig till hockeyallsvenskan. Mitt spel blir alltså dubbeln Kumla + Östersund att vinna under ordinarie tid till oddset 2.59 hos Expekt. Insatsen blir även här medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden