Vi kör återigen på en dubbel från hockeyettan denna lördag. Jag kommer först att blicka mot mötet Örnsköldsvik – Östersund och kommer avsluta nere i söder där serieettan Västervik tar emot Helsingborg. Enligt mig är det två givna segrar även om jag inte tror på några utklassningssiffror.

  • Match: Örnsköldsvik – Östersund & Västervik – Helsingborg
  • Speltips: Östersund + Västervik
  • Odds: 1.89 @ betway
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21/11, 16.00

Örnsköldsvik – Östersund   2 (1.57)
För hemmalaget är det en otroligt viktig match som inte får tappa för många poäng här med tanke på att det blir ett litet glapp upp till topp fyra då. Man måste vinna här, men det tror jag kommer bli otroligt svårt. Örnsköldsvik har inte blivit särskilt mycket bättre från förra säsongen och det har man väl också bevisat då Östersund, Piteå, Kiruna och Kalix återigen visar sig vara starkast. Dock är man inget dåligt lag på något vis, men känslan är ändå att bortalaget ska kunna lösa det här utan större problem under ordinarie tid.

ostersund

Östersund var seriefavoriter och har utan tvekan motsvarat förväntningarna. Man har sexton raka segrar sedan grundserien startade, varav fjorton är under ordinarie tid. Målskillnaden är hela 87-19 och det visar väl klassen på detta lag. Man är otroligt tunga att möta då man nästan har fyra femmor som kan gå in och producera och avgöra matcher. Tittar man på lagens första möte i Östersund den här säsongen så slutade det hela 7-2 till hemmalaget och även skottstatistiken var överlägsen. Nu spelar man ju på bortaplan, men tycker inte det bör spela så stor roll. Man ska vinna oavsett, dock inte lika stort. Östersund har tre klassfemmor rakt igenom.

Västervik – Helsingborg   1 (1.20)
Detta Västervik som gick fram som en ångvält förra säsongen och tog sig ända till kvalserien har fått en bra grund att stå på. Den här säsongen är man minst lika bra rustade och trots att man fick flytta ner till en generellt tuffare serie så är man fortfarande bäst i serien. Man har alltså bara förlorat en enda match på hela säsongen i den här serien och det är riktigt bra. Får man behålla alla spelare under säsongen och kanske tillochmed kryddar med något nyförvärv så är man en av favoriterna att ta sig upp till hockeyallsvenskan.

vastervik

Helsingborg däremot har det tufft och man har fått lida lite efter förra säsongen då man hade det tufft ekonomiskt. Man är dock kvar i ettan även om det inte är i närheten av ett lika bra lag som man varit de senaste åren. Det ska dock sägas att man gjort det väldigt bra med tanke på deras förutsättningar, men bättre än ett mittenlag för nedre halvan kommer man inte bli. Det skiljer alldeles för mycket mellan toppen och botten här. Västervik är bäst i serien och HHC kommer få det tufft. VIK vann första matchen i Helsingborg med 7-0 om jag minns rätt.


Dubbeln känns återigen bra och det är ett bolag som sticker ut med oddset här i den förstnämnda matchen. De flesta bolagen erbjuder runt 1.40-1.45 på Östersund medan Betway ger hela 1.57. Det tycker jag är klart spelvärt med tanke på att man kan jobba upp det oddset med en Västervik-seger. Mitt spel blir alltså dubbeln Östersund + Västervik till oddset 1.89. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden