Det är dags för en otroligt viktig match i Vimmerby imorgon när Kristianstad kommer på besök. Hemmalaget ligger på en tredjeplats medans KIK skuggar strax bakom på fjärde. Det är otroligt viktiga poäng på spel då Kallinge jagar på stenhårt underifrån i kampen om en plats i allettan.

  • Match: Vimmerby – Kristianstad
  • Speltips: Vimmerby ML
  • Odds 1.71 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21/11, 16.00

vimmerbyVimmerby har gått förvånansvärt bra den här säsongen och jag tror man har överraskat många. Man har haft en ganska hög spelaromsättning inför säsongen och det är mycket nytt som sagt. Man har tappat ett par kuggar och ersatt dem lite mindre etablerade spelare. Däremot så har dessa motbevisat många den här säsongen med tanke på att man just nu ligger på en stadig tredjeplats bakom Västervik och Troja. De flesta inklusive mig själv trodde nog att Vimmerby verkligen skulle behöva kriga för varenda poäng för att ha chansen att nå allettan, men nu har man visat att man står sig mycket väl i den södra serien också, trots en del tunga spelartapp. Den senaste tiden har man haft lite avbräck, framförallt på backsidan, vilket i sin tur också kanske förklarar förlusten borta mot Tyringe för två omgångar sedan. Senast var både Emil Wahlberg, Tobias Jonsson och Jesper Kokkonen tillbaka igen och då blev det en stabil 3-1 seger hemma mot Dalen. Vimmerbys styrka är att man är otroligt tighta bakåt och Linus Lundin i kassen har imponerat. Matchen mot Kristianstad kommer bli otroligt viktig inför fortsättningen och känslan från början är att det kommer bli en tight match. Och att spela bra defensivt är det ett av lagen som är överlägsna på här och det är Vimmerby. Man kommer ställa upp på samma sätt som senast.

Kristikristianstadanstad är laget som satsar år efter år, men aldrig når ändå fram. Förra säsongen gjorde man en storsatsning, men lyckades inte då heller. Till den här säsongen ser man starka ut än en gång på pappret, men har inte riktigt fått till det. Man är återigen otroligt vassa framåt, men lämnar med det också stora glapp i egen zon. Man har släppt in hela 57 mål på 17 matcher och med det är man klart sämst av de som faktiskt är med och utmanar om kring allettan-strecket. Dock ska det sägas att man gjort 69 mål framåt också och ska man vinna matcher så är det på offensiven. Just därför tror jag lite mer på Vimmerby idag. Det kommer som sagt bli otroligt tight och Vimmerby är såpass mycket bättre än KIK i egen zon att man ska klara att hålla Kristianstad till max tre mål. Då bör man ha en ganska god chans att vinna då jag inte tror att KIK kan hålla Vimmerby under tre mål. Vimmerby är dessutom väldigt starka på hemmaplan medans Kristianstad är klart svagare på resande fot. Det blir en tight match där målvakts- och försvarsspelet är nyckeln.


Jag ser i grund och botten Vimmerby som ett mer stabilt lag än Kristianstad för tillfället. Under matchen så tror jag man tillslut kommer åka hål i Kristianstads försvar och då bör man vinna. Mitt spel blir alltså Vimmerby ML till oddset 1.71 hos Unibet. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden