Idag kommer jag även att testa en dubbel med två lag som verkligen ska vinna om man vill ha en chans till att kvala uppåt senare i vår. Den första matchen hämtar vi från Surahammar där Kumla står som gästande lag. Den andra matchen bli ytterligare en favoritseger från den östra serien.

  • Match: Surahammar – Kumla & Haninge – Vallentuna
  • Serie: Hockeyettan Västra & hockeyettan Östra
  • Speltips: Kumla + Haninge
  • Odds: 2.34 @ Ladbrokes
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18/1, 16.00

Surahammar – Kumla 2 (1.67)
Sura parkerade på plats nummer tre från slutet under grundserien i höstas. Det kändes ganska logiskt att man hamnade precis där man gjorde och endast hade Forshaga och Grästorp efter sig. Nu efter drygt halva serien efter jul så ligger man sist i serien och har endast vunnit en enda match, och det var på straffar hemma mot Forshaga. Det stora problemet under grundserien var målskyttet där man bara lyckades trycka dit 45 mål under hela säsongen. Det har inte blivit någon skillnad hittills då man bara gjort tio mål på de sex första matcherna. Dessutom har man släppt in 27 stycken på dessa också. Jag tror redan att det är klart att Surahammar blir ett av lagen som får kvala nedåt för man är helt enkelt inte bättre än så. Dessutom har man tappat Simon Tornberg tillbaka till Piteå och Jarno Pikkarainen lade skridskorna på hyllan i början av december månad.

kumla

Kumla ångar på mot en kvalplats och dagens match är livsviktig om de ska ha någon chans att ta sig till ett kval uppåt. Man har startat serien med fyra vinster och två förluster, vilket får ses som väldigt bra. Jag var påväg att tippa Kumla som seriesegrare i denna serie innan det drog igång, men jag avstod. Idag ska man bara vinna. Det är ett avsågat och betydligt sämre lag som står på andra sidan idag. Sura har en fördel och det är att man är lite bättre på hemmaplan, men oavsett så ska Kumla ha väldigt bra chans. Sura har väldigt svårt att göra mål och Kumla är ett lag som spelar med ett väldigt tight försvarsspel och har en bra målvakt. Kumla vann grundseriemötena med 1-7 och 7-0.

Haninge – Vallentuna 1 (1.40)
Jag kommer återigen köra på Haninge här. Man har ett riktigt bra lag på pappret och det har man visat nu i början av denna serie som man också faktiskt leder. Man har alltså gjort 39 mål framåt på sex spelade matcher och det visar lite hur bra man är just offensivt. Man har en hel del rutin i truppen och får man bara ordning på försvarsspelet senare i vår så kan man säkert störa några av de större lagen. I onsdags slog man Väsby på bortaplan efter att ha hämtat upp ett 5-3 underläge till 5-6 efter sudden. Lånet från Vita Hästen, Carl Ackered, var det som avgjorde matchen och han kommer spela idag igen, vilket är väldigt positivt för nykomlingarna Haninge.

haninge

Vallentuna är det många som säger ha underpresterat, men det känns väl som att den där myten måste begravas snart. En tabell ljuger inte så länge. Visst, man kanske haft lite oflyt och kanske är värda någon extra poäng, men det ska ändå skilja en hel del här. Speciellt som det sett ut på slutet. Vallentuna kom näst sist i grundserien och har nu startat fortsättningsserien med sex raka förluster, en av dem kom på övertid. Man ligger sist och självförtroendet måste nog komma tillbaka snart om man ska ha någon chans att hålla sig över strecket. Jag tror dock man har riktat in sig på kval nedåt redan nu. Haninge vann båda mötena under hösten med 2-3 respektive 10-4 på hemmaplan.


Jag tycker den här dubbeln känns bra. Sura är seriens sämsta lag och bör få svårt att få hål på ett tight Kumla. Haninge har imponerat stort hittills och bör kunna avvärja ett avsågat Vallentuna med sin offensiv. Mitt spel blir alltså dubbeln Kumla + Haninge till oddset 2.34 och den spelar vi hos Ladbrokes. Insatsen landar på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden