Dubbeln satt stensäkert i början av veckan och nu går vi återigen på en liknande favoritdubbel där jag tycker vi får ett väldigt generöst odds på det ena hemmalaget medans match nummer två kommer fungera lite som en oddshöjare. Det handlar om matcherna Vallentuna – Wings och Tierp – Åkers.

  • Match: Vallentuna – Wings & Tierp – Åkers
  • Speltips: Vallentuns + Åkers
  • Odds: 1.99 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 15/11, 16.00

Vallentuna – Wings   1 (1.70)
Det här oddset tycker jag är väldigt högt trots att det faktiskt inte skiljer mer än fem poäng i serien. Vallentuna har ett lag som på pappret ska vara klart bättre än Arlandas och det tycker jag man också har visat under säsongen då man slagit och spelat jämnt mot flera av topplagen. Det känns kanske lite som man slarvat bort väldigt många poäng för  tittar man på pappret så borde man allt kunnat ta lite fler poäng än vad man gjort. Nu har man även plockat in en gammal räv i backen Mattias Nilsson som ska vara väldigt duktig. Han är gammal, men har ändå meriter från allsvenskan och har en enligt rapporter sett bra ut. Vallentuna vann mötet i hos Wings med 7-3.

vallentuna

Wings är ett av seriens sämsta lag utan tvekan, men kan sprattla till ibland. Botten på den här serien är inte bra och det skiljer en hel del om man jämför med topplagen. Nu är inte Vallentuna ett topplag på något sätt, men fortfarande klart mycket starkare än Wings. Arlanda är dessutom väldigt mycket bättre på hemmaplan än vad man är på resande fot. Inte för att Vallentuna borta är någon lång resa, utan mer för att man förmodligen är mer trygga på hemmaplan som de flesta lag är. Jag förstår faktiskt inte hur oddset kan vara så högt på en hemmaseger.

Tierp – Åkers   2 (1.18)
Här ska det vara klasskillnad rakt igenom. Åkers har enligt mig underpresterat rejält och man har faktiskt endast plockat 22 poäng hittills. Det är riktigt dåligt med tanke på att man besitter ett lag av ganska hög offensiv klass. Man har flera spelare som utan tvekan skulle kunna bidra i en bättre klubb alternativt kanske tillochmed på en högre nivå, men något stämmer inte hos klubben. Däremot så är det inget snack om att man ska vinna idag. Det skiljer minst en division mellan dessa lag idag.

aker-strangnas

Tierp är ett av hockeyettans sämsta lag genom tiderna och för mig känns det otroligt konstigt att man faktiskt lyckats plocka poäng i en match hittills. Poängen kom mot Vallentuna på bortaplan trots att man som vanligt varit helt utspelade under hela matchen. Det ska mycket till om såna här lag ska ta poäng och idag mot ett Åkers som har allt att spela för så ska man inte ha en chans. Åkers vann första matchen med 8-1 och kör dem på normalt och inte underskattar så ska det bli 4-5 måls skillnad här, minst. Bra oddshöjare på Åkers.


Dubbeln känns återigen väldigt bra. Jag är faktiskt mer orolig för Åkers på något sätt än vad jag är för Vallentuna. Varför vet jag inte, men oavsett så så ska båda två vinna. Oddset på Vallentuna är riktigt högt och hade förväntat mig någonstans mellan 1.45-1.50. Mitt spel idag blir alltså dubbeln Vallentuna + Åkers till oddset 1.99 hos bet365. Insatsen landar på 7 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden