Ny omgång av hockeyettan och idag kommer det bli en ganska tung dubbel med två lag som verkligen ska vinna sina matcher. Enköping tar emot Tranås och Troja gästas av Varberg. För mig är det givet vilka som tar tre poäng idag.

  • Match: Enköping - Tranås & Troja – Varberg
  • Speltips: Tranås + Troja
  • Odds: 1.76 @ Nordicbet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 11/11, 19.00

Enköping – Tranås   2 (1.53)
Hemmalaget spelade vi emot i söndags när de mötte Forshaga på bortaplan. Då blev det förlust med hela 7-2. Efter att jag då såg laguppställningen till den matchen så åkte det in ett par units till på Forshaga. Under normala omständigheter så spelade jag på Forshaga, men till den matchen saknade man en drös med spelare. Så är även fallet till dagens match. De två bästa poängplockarna Andreaz Persson och Oscar Pettersson saknas återigen, vilket är två blytunga avbräck. Den förstnämnde är det ett frågetecken på fortfarande, men förhoppningsvis så är han borta från spel. Oavsett vad de ställer upp med för lag så ska Tranås vara klara favoriter. Framförallt när man har en hel del spelare borta.

tranas

Tranås leder den västra serien och har endast förlorat en match under ordinarie tid på de första fjorton. Det är ett otroligt bra facit med tanke på att man kanske inte varit så överlägsna som poängen säger. Det tyder på styrka. Idag åker man till Enköping och har bara tre poäng på kartan. Man är ett klart bättre lag än Enköping i normala fall och nu när ESK saknar en drös med spelare så ska det vara en given seger här. Man har haft svårt att få in pucken i vissa matcher, men gnuggar tillslut ner de flesta lagen i den här serien. Nordicbet ligger klart högst på marknaden.

Troja - Varberg   1 (1.15)
Klassiska Troja gör vad dem ska i serien och ligger kvar på sin andraplats bakom Västervik. Hemmalaget är ett av de lagen i hockeyettan som satt upp målet att de ska tillbaka upp till allsvenskan. Man har startat riktigt bra i den här tuffa serien och fortsätter man så bör man ha god chans att ta sig ända till en kvalserie i vår. På slutet har man spelat okej och gjort vad man ska, men inte mer än så. Man är snäppet tyngre än de flesta i den här serien och kan också på så vis slappna av vissa stunder. Idag ska man dock inte ha några större problem.

troja-ljungby

Varberg har inte alls imponerat den här säsongen och man placerar sig sist i serien. Det ska skilja hästlängder mellan dessa idag. Normalt sett i den här serien blir det inga utklassningssiffror så ofta och det tror jag inte heller det bli idag. Varberg som är avhängda redan lär få det tufft att hänga med i Trojas tempo. Troja vann den första matchen lagen emellan den här säsongen med 4-3 i Varberg. Det lär bli större siffror idag. Man har även tappat Jari Tolsa på slutet.


Dubbeln känns riktigt bra och det ända som kan sätta stopp för det här är underskattning från Tranås sida. Det tror jag dock inte är några problem då Tranås vet om att de själva måste upp en nivå mot hur de spelat tidigare. Mitt spel idag blir alltså dubbeln Tranås + Troja till oddset 1.76 hos Nordicbet. Insatsen landar på 8 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden