Säsongens första dubbel från hockeyettan ska idag presenteras. Det handlar om två förväntade topplag som möter två tippade mittenlag. Jag tycker oddset ändå är rätt generöst om man pressar ihop dessa två vinnare. Det handlar om en match från söder och även en match från den östra serien.

  • Match: Kallinge/Ronneby – Mörrum & Tierp – Åker/Strängnäs
  • Serie: Hockeyettan Södra & Östra
  • Speltips: Kallinge + Åkers
  • Odds: 2.36 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 1/10, 19.00

Kallinge/Ronneby – Mörrum 1 (1.50)
KRIF har samlat ihop fem poäng hittills på sina tre inledande matcher och det får väl anses som helt okej. Dock tror jag inte riktigt att man är nöjda med starten då man kanske rent spelmässigt borde haft med sig någon extra poäng. Man vann borta mot Helsingborg i premiären för att sedan åka hem och slå Nybro på övertid med 5-4. En match som man borde avgjort under ordinarie speltid samtidigt som man hade lite oflyt med studsarna framför eget mål. Det misstaget lär man inte göra om igen. Senast fick man stryk med 3-2 borta mot Tingsryd, vilket inte är något att skämmas över. Laget man har på pappret är riktigt bra som det varit i många säsonger nu. Däremot kanske man är lite svagare än vad man var förra säsongen. Däremot så ska man vara ett par klasser bättre än Mörrum som tappat en hel del spelare. KRIF är ett av seriens skridskostarkaste lag och på hemmaplan är man alltid svårslagna.

krifmorrum

Mörrum har inte alls öppnat bra. Man har haft stor spelarrotation under sommaren och de spelare man fått in i truppen är väldigt unga till stor del. Det lär ta sin tid att spela ihop laget som vi också märkt nu under de första matcherna. Man vann första matchen mot Halmstad hemma med 2-1, men förlorade skotten stort. Sedan körde Pantern över Mörrum både resultat- och spelmässigt. Senast var det nykomlingarna Varberg som vann på övertid nere i Mörrum. Motståndarna Mörrum mött är inte lag som jag anser är i toppen av serien och man har verkligen inte övertygat. Mot Kallinge bör man väga lite för lätt och jag tycker ettan här känns riktigt bra.

Tierp – Åker/Strängnäs 2 (1.57)
Här tycker jag också att vi får ett ganska fint odds på bortalaget. Tierp spelade vi emot senast när de var i Haninge där de tillslut fick stryk med 3-2 i sudden. En seger som var klart rättvis om man ser på matchbilden. Tierp är som jag skrev sist ett spöklag för mig. Jag gillar inte vad jag ser på pappret, men ibland så sprätter man till och får med sig någon udda poäng. Mot bottenlagen står man upp ganska bra och vinner för det mesta, men idag möter man kanske seriens mest namnkunniga lag och då tycker jag det ska vara klasskillnad. Enda fördelen man har idag är att man är på hemmaplan och lirar, men jag är också ytterst tveksam till att det kommer hjälpa.

tierpaker-strangnas

Åkers har startat säsongen på bästa möjliga sett och har inkasserat nio poäng på sina tre matcher. Först slog man Haninge borta i premiären med 3-2. Sedan mosade man Värmdö på hemmais med hela 7-2 och senast körde man över seriefavoriten Hudiksvall på den spelmässiga fronten där man tillslut vann med 4-3. Man har en otroligt bred trupp med många namn som har meriter från högre divisioner. Stefan Gråhns och Tony Lagerström är två namn som är värda att nämna. Lägg därtill att poängkungen Christofer Blid ännu ”bara” gjort fyra poäng på tre matcher. Han lär finnas med i toppen av poängligan när serien lider mot sitt slut för han är en grym spelare på denna nivå. Nej, Åkers tre första kedjor är riktigt bra och man är bättre än Tierp på samtliga punkter skulle jag vilja säga. Jag skulle bli otroligt förvånad om man tappar poäng denna afton.


Jag tycker säsongens första dubbel känns bra. Det är två topplag som verkligen ska vinna dessa matcher. Går man igenom trupperna så är de båda bättre på de flesta positioner och det brukar räcka långt i hockeyettan. Dubbeln kommer få sig en medelinsats på 5 units och investeras hos Unibet. Mitt spel blir alltså Kallinge + Åkers till oddset 2.36.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden