Idag kommer är det den sista omgången av hockeyettan och spelbolagen är väldigt svåra idag då de bara släppt oddsen på sex matcher i skrivande stund. Därför kommer jag göra en lite udda grej idag och skriva om två matcher som ni bör kunna använda till det mesta i oddsväg idag för att höja upp era andra odds.

  • Match: Tranås – Arboga & Västervik – Surahammar
  • Serie: Hockeyettan Västra
  • Speltips: Tranås + Västervik
  • Odds: 1.40 @ betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 10/12, 19.00

tranasTranås – Arborga 1 (1.20)
Här har betsson höjt sitt odds lite från den tidpunkten de släppte oddsen, vilket jag inte alls förstår. Tranås är seriens kanske just nu bästa lag och man har på slutet varit otroligt formstarka. Man kommer in till denna matchen med möjligheter att vinna hela serien, men då krävs vinst idag och lite hjälp av Surahammar. Nu tror jag inte man kommer få den hjälpen av dem, men man lär ändå köra över detta Arboga ikväll för att ge sig själv en så bra avslutning som möjligt. Nere i Tranås är man otroligt starka och det är inte lätt för något lag att komma dit. Sedan man fått en relativt skadefri trupp så har man varit nästintill ostoppbara och man har nu sju raka segrar under ordinarie tid.

Arboga är otroligt ojämna. Man har en ganska hög högstanivå och när man spelar på topp kan man faktiskt utmana många lag. Däremot så händer det inte speciellt ofta och när det händer så är det på hemmais man spelar bra. På bortaplan är man seriens sämsta lag med endast en enda poäng under hela säsongen och en målskillnad på 24-61, vilket ger ett snitt på drygt sex insläppta på varje bortamatch. Arbogas lag är faktiskt riktigt dåligt om man kollar på helheten. Man har en spelare som det mesta kretsar runt och det är Fredrik Orrsten. En spelare som får anses vara kanske en av hela ettans bästa spelare, i övrigt har man 2-3 gubbar som är helt okej på den här nivån, men resterande del av laget håller inte måttet i hockeyettan. Ikväll saknar man sex spelare, däribland kuggen Orrsten. Man kommer åka på storpisk ikväll. Det som kan rädda dem något är att de har ny tränare.

vastervikVästervik – Surahammar 1 (1.17)
Det här oddset är lite lägre än Tranås-oddset och jag kan också erkänna att om ni ska välja en av dessa så ska ni ta Tranås. Jag är dock relativt säker på att båda kommer sitta utan problem. Västervik leder serien med en poäng före Tranås och siktar på att avsluta serien med tre poäng och en serieseger. Man har visat hela säsongen att man är ett topplag och ska inte bränna en sådan här match. Surahammar är enda laget i västra serien som inte har ett dugg att spela för. Känslan är att de bara vill spela av denna och ta julledigt. Jag tror inte heller att bortalaget är så pigga en onsdagkväll efter dryga fyra timmar i en buss. Nog för att de är vana, men att spela en match nära en längre ledighet när man verkligen inte har något att spela för kan jag själv intyga inte är speciellt motiverande. Det är ett topplag mot ett bottenlag här och ska skilja en hel del. Surahammar har bara gjort 16 mål på resande fot den här säsongen och med tanke på att man lär behöva göra 4-5 mål ikväll för att ta poäng så kommer det inte räcka.


Båda matcherna är till som oddshöjare till andra odds ni väljer att spela idag. Jag väljer ganska hög insats för att jag känner att de går att kombinera med det mesta. Inget av lagen ska tappa poäng denna afton. Tranås lär fläska på Arboga med en 5-6 mål i baken minst och Västervik lär göra detsamma med Surahammar. Dubbeln Tranås + Västervik betalar 1.40 och det tycker jag är bra hos betsson. Insatsen landar på 8 units. Normalt sett hade jag spelat detta med någonting annat i hockeyettan, men med tanke på att inga andra odds verkar släppas idag så får detta duga.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden