En otroligt viktig match åter en gång för AIK när laget åker till Norrköping för att möta Vita Hästen. Samtidigt som Timrå beger sig norrut till Umeå och möter Björklöven med stark form. Både AIK och Timrå har inte haft några större problem med målskyttet den senaste tiden och kan båda lagen ta med sig offensiven till kvällens matcher?

  • Match: Björklöven – Timrå och Vita Hästen – AIK
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Timrå (1,41) och AIK (1,49)över 1,5 mål 
  • Odds: 2,10 @ Unibet
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 19/11, 19:00

aik_logo

Vi börjar med AIK som har rört om i grytan något ofantligt den senaste tiden. Laget plockar in en ny vd Johan Segui, som även är ordförande för AIK fotboll. Efter hans ankomst har AIK både sparkat VD’n Thomas Johansson och marknadschefen, samt kickat båda tränarna och tagit in en något omeriterad tränare som Peter Nordström.
Detta är en del av vad som har hänt och AIK spelade sin första match efter omorganisationen på hemmaplan mot Björklöven. En match som började strålande för hemmalaget och tog ledningen med både 1-0 och 2-1. Björklöven kvitterade och vände på steken. Men AIK fick in 3-3 i slutet av matchen men trots det föll laget efter straffar med 3-4.

Förlusten innebar AIK’s andra raka nederlag efter uppehållet och harklar fortfarande kvar i bottenträsket och med endast tjugofyra poäng efter tjugotre spelade omgångar har laget åtta poäng upp till närmsta lag ovanför strecket.

Däremot har AIK’s målskytte den senaste tiden inte varit problemet. På AIK’s fem senaste matcher har laget gjort femton mål. Men trots det endast en seger.
På bortaplan har AIK tre raka förluster och endast en seger på lagets fem senaste. På dessa fem matcher har AIK gjort minst två mål i tre av dessa fem.

timra_200

 

Timrå kommer till spel med tre raka förluster och endast en seger på lagets fem senaste. Nu senast föll laget med 5-2 på bortaplan mot Asplöven.

Timrå har spelat till sig trettiotvå poäng efter tjugotre spelade omgångar och ligger på en elfte plats i tabellen. Laget är endast ett poäng bakom Västerås som innehar den sista play-off platsen men har bara två poäng ner till Oskarshamn som ligger nedanför strecket.

Även Timrå har mäktat med att göra lite mål på lagens fem senaste matcher. Med totalt tolv mål snittar laget 2,4 mål per match.
Av Timrå’s hittills elva bortamatcher har laget endast lyckats göra mindre än två mål i en enda match. På dessa elva matcher har laget mäktat med att göra trettio mål vilket ger ett snitt på 2,72 mål per match.

Kommentar:
Både AIK och Timrå kommer till spel med relativ kass form och lagen måste börja vinna för att börja klättra i tabellen och lämna bottenstriden.
Båda lagen har inte haft några som helst problem med att göra mål den senaste tiden och framförallt inte på bortaplan. Timrå får en gyllene chans att kunna vända sin dystra trend mot Björklöven som är ett lag Timrå trivs emot och har gjort minst två mål i båda lagens matcher i Umeå.
Björklöven har släppt in minst två mål i sina fem senaste (inkluderat övertid och straffar)
Ett AIK som gör mål men släpper in så ofantligt mycket mer möter Vita Hästen som går ut och gör narr av AIK i kvällstidningarna vilket troligtvis gynnar AIK mer än vad det gynnar Vita Hästen. AIK vann lagens första möte den här säsongen med 3-2 på hemmaplan och AIK måste börja vinna nu och varför inte ikväll när serieledarna står för motståndet. Men ska laget lyckas behövs det göras minst två mål framåt. Noterbart är att AIK har en skadefri trupp till matchen!

Med två lag som jagar seger och har bra flyt i målskyttet testar jag en överspels dubbel med Timrå över 1,5 mål och AIK över 1,5 mål till 2,10 hos Unibet.