Idag tar mig an två matcher i England där en av de bästa lagen i ligan Oxford United spelar mot bottenlaget Stevenage och det forna Premier League laget Portsmouth välkomnar Notts County. Hur går det i matcherna?

-Match: Oxford United – Stevenage & Portsmouth – Notts County
-Speltips: Oxford United + Portsmouth
-Odds: 2.30 @ bet365
-Insats: 5/10 units
-Spelstopp: 25/3 16:00

 

Oxford United har verkligen imponerat den här säsongen. Den här månaden har Oxford en målskillnad på 7-0 och den 23-årige mittfältaren Kemar Roofe verkar göra mål på allt. Efter 3-1 segern borta mot Barnet får United lite andrum, men efter att ha spelat en match mer än någon av de andra utmanarna är det viktigt för Oxford att få med sig tre poäng ifrån den här matchen eftersom det är en hel del lag för närvarande som är mycket aktiva deltagare för en av topp tre positioner. Oxford kommer att vara utan fem spelare som kallats till landslagsspel. Jonjoe Kenny spelar med England U19, Jordanien Evans med Wales U21, medans Callum O’Dowda och Canice Carroll har både kallats till spel för Irland U21 och U17. Det finns dock många duktiga ersättare som tar deras plats.

Oxford_United_FC.svg

Stevenage som för närvarande har den värsta formen i ligan med sex raka förluster på de 35 senaste dagarna. Om situationen inte förändras snabbt för Stevenage kan det även komma att äventyra deras League Two medlemskap. Just nu är de sju poäng före York och nedflyttning zonen. Stevenage hade 2-0 i första halvlek mot liga ledarna Northampton som gjorde dock en pigg comeback och vann efter ett sent mål av Ricky Holmes i 95: e minuten. Darren Sarll har bara vunnit två gånger sedan övertagandet från Teddy Sheringham i februari och situationen i klubben är inte den bästa.

 

Portsmouth är äntligen ute efter att försöka ta en plats som leder till kvalspel för League 1, istället för att bli nedflyttade från år till år. De är för närvarande på en 6: e plats i League Two med dåliga prestationer under de två senaste veckorna mot Newport County och Mansfield Town. Idag ​​kommer de att ha stora möjligheter att förbättra sin position i tabellen och göra stora steg mot att säkra en slutspelsplats och möjligtvis hota Bristol Rovers på tredje platsen. Seger i derby matchen mot Accrington Stanley har visat Portsmouths fulla potential. De kunde ta en mycket viktig 3-1 seger, vilket främst var viktigt för självförtroendet hos Portsmouth spelarna.

Portsmouth-F.C.-Logo1

Notts County är för närvarande på 19: e plats med 40 poäng, vilket fortfarande är långt borta från nedflyttning zonen och York City. De har dock hamnat i en kris med tanke på det faktum att de har förlorat fyra av sina fem senaste tävlingsmatcher och lyckas göra bara ett mål under dessa matcher. Inbördes statistiken är på deras sida då Notts vunnit fyra raka matcher mot Portsmouth. Men med tanke på situationen i laget och senaste presentationer har jag verkligen svårt att se Notts ta poäng på Fratton Park.

——————————————————————————————————————————————————

En dubbel där jag väljer att spela vinst till Oxford United och Portsmouth. Oxford United är en av de bästa lagen i League Two och skall ha ett lätt dag på jobbet, åtminstone på papperet medans Portsmouth är säkert revanschsugna efter senaste 2-1 bortaförlusten mot Notts County som har hamnat i en formsvacka. En dubbel som liras med medel insats.

/ Akilles_80