almagro Två spelare som stått för mediokra säsongen tycks äntligen hittat formen. Båda ställs mot spelare rankade utanför topp100 och med tanke på turneringens dignitet så lär det bli envägstrafik.

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Shanghai
  • Match: Alexandr Dolgopolov – Michael Russell & Nicolas Almgaro -Go Soeda
  • Spel: Dolgopolov & Almgaro
  • Odds: 1,68 @ pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 07:30

 

Dolgopolov har varit en enorm besvikelse i år. Han hade en enormt dålig period med ett dussintal raka förluster. Hans spel bygger mycket på självförtroende, när han tappar både fokus och självförtroende är han högst medioker.

Ukrainaren ställs i första omgången mot amerikanen Russell som hatar initiativ och det fina är att Dologpolov är så pass mycket bättre att han kan bestämma hur Russell ska spela. Amerikanen är extremt obegåvad och har inte en tillstymmelse till nätspel, volley eller smash.

Med tanke på ukrainarens senaste resultat (semifinal i Winston-Salem och kvartsfinal i Tokyo) så tror jag att vi kommer att få se en kross. Han är så pass mycket bättre än Russell och det här är dessutom en turnering som han kan plocka lätta poäng i.

——————————————————-

Almagro tycks även han hittat formen. I senaste turneringen servade han riktigt bra och det var längesen. Efter en mindre svacka nådde han semifinal i Tokyo där Del Potro fick stora bekymmer. Att Go Soeda, som inte ens har hemmapubliken i ryggen längre, ska stå emot en bra servande Almagro är föga troligt.

 

Almagro hade en förstaservsprocent på 65% i Tokyo och vann nära 85% av dem – inte en chans att han blir bruten av Soeda om han upprätthåller liknande statistik.

Japanen har bara besegrat fyra spelare som är rankade innanför topp100 senaste året. Nu ställs han mot en som är rankad topp15.