Vi går återigen på en favoritbetonad dubbel i division 1 hockeyn och den här gången fortsätter vi bland annat att gå emot det lag som sänkte oss senast. Den första matchen är mellan Helsingborg – Borås och där är spelet givet. Vi avslutar med att nypa Tranås hemma mot Forshaga.

  • Match: Helsingborg – Borås & Tranås – Forshaga
  • Serie: Division 1F & division 1E
  • Speltips: Helsingborg + Tranås
  • Odds: 2.18 @ Svenska Spel
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 9/10, 19.00

Helsingborg – Borås 1 (1.38)
Jag förstår fortfarande inte vad bolagen tänker med här. Nätbolagen har bättre koll och satt dem något lägre, men det är fortfarande för högt. Helsingborg är ett bra lag och man kan slå alla i den här serien. Visst, man är kanske något sämre än de stora favoriterna, men man har fortfarande ett lag som med lite tur kan ta sig till allettan, även om den chansen är liten som sagt. HHC har nu två raka vinster, 7-1 hemma mot Nittorp och senast starka 5-2 på bortais i Halmstad. Det tyder faktiskt på att man har en hel del kvalité i laget och det är inget snack om att man är det bästa laget som står på isen idag.

boråsJapp, här är vi återigen med ett överodds på motsståndarna till detta Borås. Jag minns förra säsongen när Borås mitt under säsongen bröt alla kontrakt med spelarna pågrund av den dåliga ekonomin. Några stannade och några valde att lämna någon gång under säsongen. Då stoppade alla bolag spel på Borås matcher och de gick inte att spela på under hela säsongen. Laget man hade då är ju bättre än det man har för tillfället, så frågan är varför det går att spela på fortfarande? Ja, någon poäng kommer de kanske kunna gneta till sig  med lite tur, men jag kan lova att bolagen kommer gå minus på de under hela säsongen. Något som vi fortsätter att dra nytta av. Idag erbjuds vi hela 1.38 från staten och det är riktigt bra. Hugg säger jag bara!

Tranås – Forshaga 1 (1.58)
Hemmalaget har verkligen underpresterat hittills och överraskande nog ligger man faktiskt på samma poäng som nykomlingen Forshaga. Spelmässigt har det faktiskt sett bra ut enligt många, men det är den där gnistan framför målet som har saknats. Chanser har man skapat och när man tittar på skottstatsen så undrar man verkligen vad Tranås håller på med vissa matcher. De senaste fyra matcherna har man skjutit 42, 63, 44 och 60 skott framåt, men bara gjort 13 mål. Laget har kvalité för allettan, även om det nu ser tungt ut när man redan är 7 poäng efter. Nere i Tranås och sin hemmaborg är man alltid starka och kör hårt vilket lag som än kommer till hallen. Är det nånstans man ska vinna så är det på hemmaplan där man är riktigt jobbiga. Man fick en skön genomkörare senast när man slog och spelade ut Grästorp med 5-1. Får man bara in pucken tidigt så kan det bli en jobbig resa för Forshaga.

Forshaga gnetar på och med seriens sämsta trupp har man ändå fått ihop 8 poäng och det måste väl tyda på nånting. Nej, jag fortsätter att spela emot detta Forshaga. Senast var man i underläge mot Västervik hemma med 1-3 i början av tredje, men då kollapsade VIK totalt och värmlänningarna kunde tillslut avgöra och vinna matchen med mindre än en minut kvar. Nu tas man ner på jorden igen mot ett klart bättre Tranås. Jag ser inte hur dem ska kunna vinna här, möjligtvis att de kan sno med sig ett oavgjort resultat, men även det känns ytterst tveksamt. Tror det blir en komfortabel hemmaseger här.


Jag skriver som alltid att dubbeln känns riktigt bra. Helsingborg ska vinna denna match 19 gånger av 20, om inte mer. Oddset är riktigt bra och kan användas som virke i det mesta imorgon. Bara en redig underskattning kan stoppa Helsingborg. Tranås har underpresterat och är klassen bättre än sina motståndare. Jag spelar dubbeln Helsingborg + Tranås att vinna till oddset 2.18 med en insats lite över medel. Även detta spel har ni klart bäst odds på hos Svenska Spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden