Här har vi en dubbel som verkligen bara ska sitta. Det är två topplag mot två lag som har gjort det helt okej. De ska dock inte vara i närheten av de två topplagen som står i en klass för sig.

  • Match: Vita Hästen – Mariestad & Hudiksvall – Enköping
  • Serie: Division 1E & division 1C
  • Speltips: Vita Hästen + Hudiksvall
  • Odds: 2.11 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 6/11, 19.00

Vita Hästen – Mariestad 1 (1.35)
Här ska det verkligen vara klasskillnad mellan lagen, trots att det bara skiljer fyra poäng mellan lagen. Hästen öppnade ganska trögt, men vann matcher ändå pågrund av sin enorma bredd på truppen. Vissa matcher gick man ut på en skridsko för att sedan i en period trycka gasen i botten och köra över motståndarna fullständigt. Dock har det lett till en del onödiga poängtapp som i slutändan kan kosta dem seriesegern. Men som man har spelat de sista matcherna så har jag svårt att se dem förlora här, och även tillochmed kanske gå utan förlust under de återstående tretton matcherna. Det är absolut inte omöjligt med den truppen man har. Hästen är det bästa laget i denna serie och spelar man bara normalt här så blir det 2-3 måls marginal mellan lagen. Skulle inte heller förvåna mig om man gör 5,6 eller 7 mål här.

car-johan svensson

Mariestad har verkligen gått ner sig i form, men det är inte heller så konstigt heller med tanke på att jag tycker man har den klart sämsta truppen av de lag som just nu innehar topp fem i serien. Man har under säsongen väldigt många vinster som man tagit med uddamålet och pucken har studsat med dem i många matcher. Nu under slutet har det visat sig att Mariestad kanske tappat lite och kommer få det tufft i slutet om man ska behålla sin plats till allettan. Förlusten med 9-1 borta mot Vimmerby säger en hel del om formen. Jag säger inget mer, Hästen ska vinna denna match. Punkt.

Hudiksvall – Enköping 1 (1.57)
Glada Hudik är tillsammans med Åker/Strängnäs seriens klart bästa lag. Man har under höstsäsongen haft en hel del problem med skador, men har ändå lyckats tagit ett stabilt grepp om andraplatsen. Nu under uppehållet har man hunnit kurera sig och till dagens match mot Enköping så saknar man endast backen Lars Lundin. Det är visserligen ett tungt avbräck, men det är ändå bara en spelare och hockey är en lagsport. Gör man vad man ska så ska man inte behöva vara i egen zon alltför mycket heller. Hudik vann säsongens enda möte hittills med 3-2 i Enköping. Hudik har vunnit alla utom en match på hemmaplan med målskillnaden 38-10.

Enköping har också haft en del problem med skador och har det delvis fortfarande. Man är ett bra lag, men är fortfarande snäppet sämre än Hudiksvall. Truppen är ganska tunn och man lever mycket på rutinerade herrarna Andreaz Persson och Fredrik Abrahamsson. Två riktigt bra spelare, men Hudik har flera spelare utav den kalibern. Jämnheten hos Hudiksvall bör avgöra här. Många kanske tycker det verkar som ett lågt odds när det är en toppmatch och visst kan Enköping knipa poäng, men det kan alla lag göra här. Chansen känns dock väldigt liten och jag litar på Hudiksvall här.


Vita Hästen ska bara vinna sin match och 1.35 är riktigt bra. Man har fyra klassfemmor som ska pulverisera Mariestads försvar. Gör Hudik vad dom ska så sitter den här utan problem. Jag spelar Vita Hästen + Hudiksvall till oddset 2.11 hos bet365. Insatsen blir 7 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden