Idag kör med en medelsinsats på dagens hockeyettan-dubbel. Natten hade vi stolpe ut i när Islanders tappar en 2-0 ledning till förlust under sista tio minuterna, dock sitter skottspelet i Toronto – Ottawa enkelt. Nu ska vi lägga fokus på ett lag som måste vända sin negativa trend. Något som kanske gjorde senast. Den sista matchen kommer vara ett odds som har blivit lite av en favorit.

  • Match: Forshaga – Västervik & Mörrum – Borås
  • Serie: Division 1E & division 1F
  • Speltips: Västervik + Mörrum
  • Odds: 2.06 @Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 6/10, 16.00

Forshaga – Västervik 2 (1.65)
Hemmalaget är nykomlingar och dom har faktiskt gått lite över förväntan med tanke på det lag man har. Det är dock inget snack om att man kommer inneha den sista platsen i serien när den är färdigspelad strax innan jul. Man har sprattlat till i ett par matcher och bland annat slagit Mariestad, men det ska man inte dra för många växlar av. Tränare Peter Nordström är en lustig prick och har redan utmärkt sig med ett par härliga uttalanden i media. Han har sagt att inget lag i serien har så bra tredje- och fjärdefemma som Forshaga har. Kanske inte så konstigt heller eftersom hela laget består av tredje- och fjärdefemmor. Nej, men Forshaga är inte bra och var totalt utspelade av Vimmerby senast och lär inte ta några poäng här heller.

ImageHandler (2)

Västervik har haft en riktigt tuff start på säsongen med tanke på att man har ett lag gjort av allettankvalité. Nu senast fick man igen känna på att vinna igen efter att ha haft två raka förluster. Att det vimlar om kvalité i laget tror jag de flesta vet om. VIK ändrade senast om lite i femmorna och satte in Emil Georgsson som center igen tillsammans med Joachim Hedblad och Patrik Karlkvist, vilket visade sig vara ett lyckat drag. Offensivt så har Västervik en riktigt bra trupp och får man bara igång laget så är givna i allettan. Västervik tar sin andra raka vinst här.

Mörrum170Mörrum – Borås 1 (1.25)
Laxarna från Mörrum är inne i ett fint stim. Man startade säsongen trögt, men har nu varvat igång med fyra raka segrar mot bra motstånd. Nu ska man ta sig an seriens sämsta lag och då är en vinst ett måste. Tittar man på trupper så skiljer det verkligen hästlängder mellan lagen och bara inte Mörrum åker ut på en skridsko så tar man hem denna match komfortabelt. Till dagens match saknar man Jonathan Tholander och Brandon Wong. Det är två tunga tapp, men samtidigt är man klasser bättre än sina motståndare oavsett. Andra får chansen att kliva fram och de lär vilja ta den.

Borås vet jag knappt vad jag ska skriva om längre. Det är seriens sämsta lag och förmodligen också det sämsta på många år i F-serien. Man har bara vunnit en match och den matchen var man så utspelade i att kanske ett logiskt resultat kanske hade varit 5-0 och inte en vinst med 2-1. Man har 7-24 i målskillnad på sina 8 matcher och den lär bli ännu sämre idag. Jag skippar att skriva mer om Boräs idag då vi kan sammanfatta det med att Mörrum ska vinna denna match 19,5 gånger av 20 möjliga.


Dubbeln känns återigen bra och där har vi haft en bra procent hittills. Idag kör vi på en medelinsats på 5 units med tanke på att jag är lite osäker på om Västervik kan fortsätta på sitt vinnande spel, men annars hade jag definitivt höjt insatsen litegrann. Jag spelar dubbeln Västervik + Mörrum till det fina oddset 2.06. Spelet kan ni lägga hos Nordicbet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden