Fredagkväll och nästan i vanlig ordning är utbudet lite tråkigt, men lågdivisionshockeyn i Svergie rullar på som vanligt med ett par matcher. Idag kommer jag gå på två ganska säkra vinnare, men oddset är också därefter. Matcherna det handlar om är vårat hederliga gamla Borås som tar emot Tingsryd. Den avslutas med Helsingborg – Nittorp.

  • Match: Borås – Tingsryd & Helsingborg – Nittorp
  • Serie: Division 1F
  • Speltips: Tingsryd + Helsingborg
  • Odds: 1.71 @Bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 4/10, 19.00

Borås – Tingsryd 2 (1.25)
Urusla Borås, ja det finns väl ingen anledning att ännu en gång ta fram stora motorsågen och såga detta lag. Borås är seriens sämsta lag tillsammans med Nittorp. Senast var det bottenmöte där bortalaget Nittorp tillslut stod som segrare efter att ha besegrat just Borås. Idag kommer man få det ännu tuffare när ett formtoppat Tingsryd kommer på besök. Borås drar på sig flest 2-minuters utvisningar i hela serien och TAIF har ett av seriens bästa powerplay. Trots att man har hemmaplan här så ska det skilja hästlängder mellan lagen. Borås kommer åka ur serien medans Tingsryd siktar på att kanske tillochmed vinna F-serien.

TAIF

Tinsgryd har nu kommit igång efter en ganska trög start och man har tagit sikte på en topplacering. Något som man dessutom har bevisat genom sina vinster på de senaste matcherna . För lite drygt en vecka sedan körde man över Kristianstad med hela 5-1 och formen är fortsatt mycket fin. Laget är nu uppe i fem raka segrar och det ska mycket till för att man ska tappa poäng mot detta Borås. Jag kommer som sagt fortsätta att spela emot Borås så länge vi får helt skapliga odds. Idag erbjuder de flesta bolag runt 1.25 och det tycker jag är helt okej att använda i en dubbel eller liknande. Truppen är också ganska jämna där alla femmor kan producera. Man har många talangfulla spelare och har spridit ut poängen ganska bra. Markus Persson, Pontus Netterberg och Niklas Johansson står alla på 7 poäng. Nej, ett formtoppat TAIF med fem raka segrar plockar tre poäng här.

Helsingborg – Nittorp 1 (1.37)
Helsingborg ligger faktiskt på samma poäng som dagens Nittorp och då kan man tänka sig varför jag ska in och kladda på ett av ”seriens sämsta lag”. Det finns egentligen en anledning och det är att Helsingborg är så mycket bättre än sina motståndare idag trots att man ligger på samma poäng. HHC har ett lag som absolut med lite tur kan vara med och nosa på en allettanplats, även om det scenariot är ganska litet. Man har duktiga spelare som David Laudius och Joakim Thelin bland annat. Trots att man bara vunnit en match så har man bara -2 i målskillnad, vilket tyder på ett ganska starkt försvar. Man är starka på hemmaplan och bör inte ha några större problem att besegra Nittorp.

Nittorp kommer att få en tuff säsong tillsammans med Borås. Senast tog man sin första seger i årets hockeyettan, även om Borås kanske spelmässigt var snäppet bättre i den matchen. Försvarsspelet har varit under all kritik och man har släppt in hela 30 mål på sina sex spelade matcher. Många säger att Nittorp är minst lika dåliga som Borås, och det kanske är så. Ikväll ska man möta ett Helsingborg som har spelat jämna matcher mot alla topplag hittills och förlorat med uddamålet mot till exempel Kallinge. Senast tog man poäng borta mot Nybro. Dessutom har HHC slagit Olofström med 8-2 på hemmais. Nej, Nittorp får nog åka hem utan poäng idag.


Jag tycker dubbeln känn helt okej. Tingsryd förlorar inte och skulle dom göra det så är det en redig skräll. Spelar Helsingborg som de normalt kan så ska man vinna en sån här match med två puckar iallafall. Jag hoppas på det bästa och spelar dubbeln Tingsryd + Helsingborg till oddset 1.71 med 6 units. Spelet hittar ni hos bet365 denna gång.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden