Slutspurten av allettorna är i full gång och vissa av lagen har redan börjat på att ”ge upp”. Detta gör att vi kan hitta ett par bra spel och dessutom kommer jag titta närmare på en banker med hemmaplan som jag inte ser hur dem ska kunna tappa poäng.

  • Match: Mörrum – Vita Hästen & Kumla – Mjölby
  • Serie: Allettan Södra & division 1E
  • Speltips: Vita Hästen + Kumla
  • Odds: 2.24 @ Ladbrokes
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 3/2, 16.00

Mörrum – Vita Hästen 2 (1.60)
Låter kanske som ett lågt odds med tanke på hur mycket jag tjatat om Mörrum denna säsongen, men till dagens match är det lite andra förutsättningar som gäller. Avhängda Mörrum spelade senast borta mot Kristianstad och många trodde nog att laget skulle åka på en förlust med tanke på att man åkte dit med en ganska tunn trupp på endast tre femmor. Istället fick de spel och vann med 5-0. Idag stöter man på ett betydligt tuffare motstånd i form av Vita Hästen. Det här med tunn trupp kommer förmodligen Mörrum få känna av denna match. Förra matchen saknade man fyra tunga pjäser, Keegan Danserau, Daniel Pettersson, Joakim Ohlsson och Jesper Olsson. Till matchen emot Vita Hästen har man ännu större problem i truppen med tanke på att transferfönstret har härjat nu under mitten av veckan. Emanuel Åström som varit en av Mörrums bästa spelare under hela året har lämnat till förmån för Borås. Backarna Alexander Karlsson och Johan Pettersson har även dom lämnat truppen. Alexander spelar vidare i Oskarshamn medans Johan åker tillbaka till Karlskrona. Även forwarden Andreas Öhrnberg har lämnat. Detta medför alltså att man kan sakna upp till åtta ordinarie gubbar. Keegan och Daniel är ett frågetecken, så garanterat minst sex stycken. I vilket fall så kommer Mörrum som inte har något att spela för längre lyfta fram några juniorer från de egna leden. Man är också det sämsta hemmalaget och har gjort klart minst mål i serien.


Emanuel Åström är klar för Borås

Vita hästen har en bred trupp, men saknar bland annat viktiga backen Stefan Erkgärds. Han är ersatt med en juniorback från AIK vid namn Filip Windlert. Hästen har allt i världen att spela om där förstaplatsen i serien är viktig med tanke på att det tar dem direkt till playoff 3. Man är ett bättre lag än sina motståndare även fast Mörrum skulle komma med fullt lag. Nu saknar Mörrum många viktiga. Ska inte annat än att bli bortaseger här.

Kumla – Mjölby 1 (1.40)
Även här ska det vara klasskillnad. Visst, Mjölby har en nedflyttning att försöka undvika, men att man ska ta några poäng borta mot Kumla känns inte direkt trovärdigt. Kumla spelade skjortan av både Arboga senast och serieledaren Tranås i matchen innan. Nu är man uppe i fyra raka vinster och hoppet för att ta sig hela vägen till playoff lever i allra högsta grad med tanke på att formen hos utmanarna Västervik och Tranås känns något tveksam. Lägg därtill att man har dem båda på hemmaplan en gång innan serien avslutas om ett par veckor. Mjölby har faktiskt slagit Kumla denna säsong, men dessa gånger har det varit på hemmaplan, och båda gångerna har man varit totalt utspelade. Däremot när de har mötts i Kumla denna säsong har Kumla vunnit alla tre med 6-0, 4-1 och 5-0. Skottstatistiken under dessa matcher är totalt 131-61 vilket även speglar resultaten. Det ska vara klasskillnad mellan dessa lag, speciellt när Mjölby får åka buss innan för på bortaplan är man inget att ha. Kumla har tappat Eric Persson till Tingsryd, men i övrigt full trupp och då ska man besegra ett uselt Mjölby. Ska Kumla ha chans på playoff så är vinst imorgon ett måste och det lär dom klara utan problem om man inte underskattar sin motståndare.

Denna dubbel känns riktigt bra och för mig blir det en insats lite under hög, 8 units in och lite mer än det dubbla tillbaka. Bäst odds erbjuder Ladbrokes,  så kika in och lägg ert spel där.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden