Jag kommer återigen köra en lågoddsar dubbel då de gått bra. Riktar oftast in mig på lag där det skiljer alldeles för mycket emellan och dessutom får man ett någorlunda bra odds som går att använda som virke. Jag har hittat två matcher jag tror på som bör sitta utan problem.

  • Match: Åkers – Vallentuna, Kallinge/Ronneby – Halmstad
  • Serie: Division 1D & F
  • Speltips: Åkers + Kallinge/Ronneby
  • Odds: 1.885 @ Expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 3/10, 19.00

Åkers – Vallentuna 1 (1.45)
Hemmalaget är upp och ner i sina prestationer. På hemmaplan är man farliga. Man har gjort 17 av lagets 22 gjorda mål på just hemmaplan. Stockholmshockeyn är underhållande med bra anfallsspel och dåligt försvarsspel, vilket självklart resulterar i många mål. Det är just vad Åkers representerar. Framåt har an enorm kvalité med Christofer Bild och bröderna Jonas- och Jonathan Persson i spetsen. Förra veckan gjorde man ett nyförvärv i Björn Hjärpe från Södertälje som gick direkt in i förstakedjan och satte också avgörande pucken i vinstmatchen senast borta mot Wings. Mot ett lag som Vallentuna ska Christofer Bild kunna göra 4 poäng om han vill. Vallentuna har öppnat bra med en del vinster, men dessa är mot skitlag på nedre halvan. Man har visat upp ett dåligt försvarsspel och det kommer Åkers ta vara på. Vallentuna har mött två tippade topplag och det blev stortorsk i båda med 6-2 och 7-2 mot Visby respektive Huddinge. Liknande siffror mot Åkers?

KRIF – Halmstad (1.30)
Kallinge tippade jag som serievinnare och de har verkligen levt upp till det än så länge. Man har endast 1 förlust och den kom borta mot topptippade Borås med 6-2. Då ska tilläggas att man vilade sin förstekeeper. Just målvakten, Martin Pettersson som är tillbaks mellan stolparna mot Halmstad har 5 vinster på sina 5 startade matcher och en räddningsprocent på mäktiga 97.44%. Han är tillsammans med Johannes Jönsson i Nybro seriens bästa målvakt. De har två riktigt bra femmor med Wictor Wahlqvist som bästa poängplockare tillsammans med Linus Bladström och Stefan Söder. De har även en intressant amerikan i Vincent Scarsella som ska vara av det bättre slaget. Man är ett bättre lag än Halmstad på alla punkter och ska vinna denna match med några puckar. En normal dag så vinner de denna. Halmstad fick senast stryk mot Olofström med 6-2 och har inför den här matchen vaskat om i alla backpar då det såg förjävligt ut. KRIF är bara bättre.

Dubbeln är bra och jag spelar 7 units på den hos Expekt.

Lycka till och följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

/Heden