Har haft lite stolpe ut sista gångerna, men idag känns det som att vi vänder detta. Har återigen hittat en dubbel som känns spelbar. Vi kommer lägga allt fokus idag på E-serien där vi tittar närmare på Kumla – Vimmerby och toppmötet mellan Vita Hästen – Skövde.

  • Match: Kumla – Vimmerby, Vita Hästen – Skövde
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Vimmerby + Vita Hästen
  • Odds: 2.16 @ Bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/11, 19.00

Kumla – Vimmerby 2 (1.60)
Kumla är inne i en riktig formsvacka och är nu uppe i sju raka förluster och har dessutom inte gjort ett mål på 120 minuter. Jag ska erkänna att jag hade fel om Kumla, trodde de skulle ligga högre upp, men de har helt enkelt inte fungerat som lag. Man har trots allt ett ganska bra spelarmaterial. Nu jagar man poäng för att få med sig många extrapoäng som möjligt till fortsättningsserien. Man ligger så högt som man kan nå, femte och sjätte laget i serien kan man inte nå och man ligger alltså högst upp av de återstående 4. Kumla är betydligt mycket bättre än de övriga 4 och ska utan problem klara att hålla sig på en sjundeplats. Idag möter man Vimmerby som har imponerat mer och mer. Senast förlorade man dock hemma mot ett tungt Vita Hästen. Vimmerby har vunnit båda säsongens möten med Kumla (2-4 & 7-1) och det är viktiga poäng som står på spel för Vimmerby. Idag kommer man med fullt lag igen och man lämnar återigen kvar ett par spelare på hemmaplan som inte får plats i kvällens trupp. Man ska vinna idag och kan man slå Skövde på bortaplan, ja då ska man slå ett avsågat Kumla. Dessutom är man ett mycket bättre lag än Kumla, inget snack om den saken.

Vita Hästen – Skövde 1 (1.35)
Hästen möter ikväll Skövde och det är alltså seriefinal. Vi får 1.35 Vita Hästen och det tycker jag ändå är dugligt. Det är ändå Hästen vi pratar om. Hästen är exakt som Skövde, oerhört starka på hemmaplan. Skillnaden är väl att Skövde är relativt dåliga på bortaplan, medans Hästen är lika bra på bortaplan som hemma, typ iallafall. Man har en skadefri trupp nu igen och ikväll kommer även Carl-Johan Svensson tillbaka och dessutom spelar Michael Nylander ikväll för hemmalaget. Det är hans första match för säsongen, men han har tränat hårt med framförallt Hästen, men även med SSK i allsvenskan. Att en spelare som Micke Nylander ska kunna leverera i division 1 är det inget snack om ens. CJ Svensson var ettans bästa spelare när han spelade i Grästorp för ett par säsonger sedan, men har nu tillbringat senaste tiden som utlånad hos flertalet klubbar samtidigt som han varit ägd av Oskarshamn, där han även spelat en del. Hans utveckling har stannat lite pga flertalet skador, men han är fortfarande en riktigt vass spelare. Carl-Johan anslöt för en dryg vecka sedan och nu får Hästen alltså in ytterliggare en klasspelare. Man ska vinna på hemmaplan, även om oddset känns lågt. Man gör vad man ska och vinner med 4-2.

Dubbeln känns bra och jag hoppas att jag valde ut rätt matcher då jag tycker att det finns flertalet ”klara” ikväll. Vi får vänta och se. 2.16 betalar bet365 tillbaka om detta sitter. Kör hårt!

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden