Det var längesen jag körde en dubbel från hockeyettan, men nu är det dags igen. Det blir ett spel från ett toppmöte i C-serien och dessutom blickar vi neråt i Sverige för matchen mellan Tingsryd – Helsingborg.

  • Match: Åker/Strängnäs – Enköping & Tingsryd – Helsingborg
  • Serie: Division 1C & 1F
  • Speltips: Åker/Strängnäs + Tingsryd
  • Odds: 1.96 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 27/11, 19.00

Åker/Strängnäs – Enköping 1 (1.45)
Åkers har på slutet haft lite mer problem än vad man haft tidigare under säsongen, men det beror också på att man haft en del skador och kanske även slagit sig lite till ro. Nu har man dock tre riktigt fina insatser  i ryggen där man slagit formstarka Surahammar på bortaplan med 5-2, hemmavinst mot stabila topplaget Tierp med 4-2 och senast hela 11-3 borta mot Hedemora. Stefan Gråhns kan man nog räkna bort under resten av säsongen, men samtidigt har man tre riktigt bra kedjor oavsett. Tony Lagerström är tillbaka från skadad sedan ett par matcher tillbaka och Christofer Blid är som vanligt i högform. Åkers och Hudik är överlägset bäst i den här serien och man bör vinna även ikväll.

blid_526a6abc9606ee3e4208fc1f

Enköping har ett par tveksamma insatser i ryggen. Man övertygar inte spelmässigt och truppen är ganska tunn vilket lär tära på krafterna. Att man ska till allettan är väl givet, men mot Åkers så ligger man fortfarande en bit efter. Visst, Åkers kanske tränar hårade inför allettan nu, men samtidigt är man mycket bättre än Enköping så man ska ha bra chans ändå. Åkers har vunnit båda mötena den här säsongen med 8-4 hemma och 5-2 på bortaplan.

Tingsryd – Helsingborg 1 (1.35)
TAIF är kanske på pappret Sveriges bästa lag i hockeyettan och bör också ha störst chanser att ta sig till hockeyallsvenskan igen. Den här säsongen har man vunnit 20 av 22 matcher och det är riktigt bra gjort för att spela i den klart jämnaste och stabilaste serien. På pappret är man riktigt bra. Man har flera spelare som genom åren gjort en hel del poäng i hockeyettan och man har fått behålla stommen som man hade i allsvenskan under förra säsongen.

Helsingborg har bra form och kan mycket väl skrälla, men samtidigt är man ett sämre hockeylag än TAIF. I hockeyettan så är det oftast större skillnader mellan lag än vad det är högre upp i systemen. Helsingborg är också riktigt hemmastarka och betydligt mer mänskliga på bortais. Hemma har man vunnit 8 av 11 matcher och har en målskillnad på +19. På resande fot har man det tuffare med bara tre vinster på tio matcher. Tingsryd vann hemma med 4-1 och på bortaplan med 2-1 efter straffar. Jag tror på en ny TAIF-seger idag.


Ett hederligt gammalt, ”dubbeln känns bra” och den bör sitta utan större problem. Jag håller ner insatsen till medel denna gång med tanke på att båda lagen är lite inne i en uppbyggnadsperiod inför allettan. Jag spelar Åkers + Tingsryd till oddset 1.96. Insatsen blir 5 units och spelas hos Nordicbet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden