Har återigen hittat en intressant dubbel från hockeyettan. Den här gången blir det fokus på en match från Allettan Södra och en match från E-serien. Båda serierna är inne i slutskedet och det är extremt viktiga matcher för alla lagen.

  • Match: Mörrum – Vimmerby & Mjölby – Tranås
  • Seire: Allettan Södra & fortsättningsserien E 
  • Speltips: Vimmerby X2 + Tranås
  • Odds: 2.51 @ Ladbrokes
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 27/1, 16.00

Mörrum – Vimmerby X2 (1.62)
Mörrum spelade jag på i fredags när de mötte Skövde borta, men fick stryk med 2-1 tyvärr. Återigen visar man prov på att inkompetensen att göra mål. Man ligger sist i serien och har 6 poäng upp till playoff med endast 5 matcher kvar. Visst är det en jämn serie, men vinner man inte idag så är det nog kört. Mörrum har varit hemmastarka mer eller mindre hela säsongen, men har på slutet av grundserien och hela allettan haft en rejäl formsvacka. Den verkar inte vända heller. Mörrum har aldrig öst in mål framåt trots att man har flera namnkunniga forwards, men däremot har man spelat ganska bra bakåt hela säsongen. Jag trodde på Mörrum i denna alletta och här var jag fel ute, det erkänner jag. Nu hoppas jag att dom glädjer mig genom att fortsätta tappa poäng.

Vimmerby har gått bra. Det är en tuff serie och man kommer från en riktigt bra insats senast när man bortaslog Olofström efter straffar. Det var en oerhört viktig seger och man är med i racet på allvar igen. Olofström sa efter matchen att Vimmerby var det bästa laget man mött denna säsong. Svårt och säga att de är det bästa laget, men som jag sagt tidigare så finns potentialen verkligen hos Vimmerby. Nu åker man ner till Mörrum med ett gott självförtroende och förmodligen också lite bättre motivation än Mörrum. Jag grundar detta tips mycket pga att båda lagen är stabila bakåt, men Mörrums oförmåga att göra mål gör att jag ger fördel Vimmerby. Raka segern är tänkbart, men jag fegar och kör på Vimmerby att ta poäng istället. Jag har svårt att se dem åka ifrån Mörrum utan någon poäng alls. En poäng ska man greja.

Mjölby – Tranås 2 (1.55)
Mjölby kämpar för överlevnad i division ett medans Tranås kämpar för en plats i playoff. Det är stor skillnad på lagen här. Tranås har sista matcherna lidit av ett antal skador och gör det fortfarande. Trots alla skador slog man Västervik i seriefinalen nu i veckan med 5-2. Man förväntas dock få tillbaka några gubbar, men även fast man saknar spelare är man ett vassare lag än Mjölby. Senast lagen möttes för drygt 2 veckor så vann Tranås på hemmaplan med hela 8-0.  Mjölby är till och från helt bedrövliga enligt uppgifter och Tranås ska bara vinna detta. Mjölby har även förlorat en match med 10-0 i denna serie mot Västervik. Klassen ska avgöra detta. Förväntar mig att det slutar 1,2-4,5.

————————————————————————————————————————————

Dessa två kör jag som en dubbel och får 2.51 hos Ladbrokes och det nyper jag med en medellåg insats. Båda lagen är bättre än sina motståndare. Vimmerby ska få med sig minst en poäng hem i denna täta match. Mellan Mjölby och Tranås är det normalt klasskillnad.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden