Här framför oss har vi omgångens bästa och säkraste dubbel. Säkert är det aldrig i spel, men den här känns nästan i klass med maxspelsdubbeln första omgången. Jag kommer inrikta mig på matcherna Kumla-Mjölby och Mörrum-Kungälv. Många insatta kan säkerligen lista ut vad spelen blir, men för er som inte vet och er som vill veta varför så kommer en liten förklaring.

  • Match: Kumla – Mjölby & Mörrum – Kungälv
  • Serie: Serie division 1E & 1F
  • Speltips: Kumla + Mörrum
  • Odds: 1.92 @ Expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 26/9, 19.00

Domarstrejken som skulle börjat under onsdagen slogs av under tisdag eftermiddag och nu får vi se division 1 hockey under hela säsongen. Tur det när NHL är som bortblåst. Nu fokus på spelen.

Kumla – Mjölby 1 (1.37)
Hemmalaget har öppnat säsongen starkt trots att man bara har tagit 4 poäng under sina tre inledande matcher. Anledningen är att man har mött topplag i tre raka. Första matchen mot Hästen blev det förlust borta med uddamålet där man höll jämna steg hela matchen med seriefavoriten. I andra matchen blev det suddenförlust hemma mot Mariestad i en match som man borde ha vunnit. Senast tog man en fin skalp borta mot Västervik och det får ses som en skräll med tanke på den offensiva kvallité Västervik besitter. Kumla har värvat mycket bra inför säsongen och ska kunna utmana topplagen, vilket man bevisat i de första matcherna. Framförallt i 6-3 segern mot Västervik. Nu ska man också ha mer eller mindre fullt lag, det hade man inte de första två matcherna. Nu möter man också för första gången ett svagt motstånd och då ska det bara bli vinst.

Mjölby är ett bottenlag och har 3 poäng än så länge. Segern kom emot Arboga hemma senast och en sån seger ska man inte dra för stora växlar av med tanke på att Arboga är ett riktigt dåligt lag som bara är bra i powerplay. Mjölby är ungt, sämre på de flesta positioner än Kumla och ja.. Nej, Kumla bara vinner detta.

Mörrum – Kungälv 1 (1.40)
Mörrum är bra, riktigt bra. Jag förstår nästan inte vad oddssättarna tänker med här. De har gjort flertalet klassvärvningar och har börjat säsongen bra med 2 segrar. En på straffar och en i full tid mot topptippade Kristianstad. Nyförvärven Daniel Brasar och Keegan Dansereau har öppnat säsongen lysande. Nu har man även gjort klart med en riktigt bra back som förra säsongen gjorde succé i Kallinge/Ronneby. Jag pratar om Jesper Olsson som förra året gjorde 33 poäng på 41 matcher. Nu tror jag inte han hinner bli spelklar till matchen mot Kungälv, men skulle han bli det så är det bara ett stort plus. Mörrum ska vinna detta utan Jesper med ett antal puckar. Kungälv startade att slå Nybro hemma på straffar, men har sedan blivit överkörda av både Borås och Helsingborg med 7-1 respektive 5-1. Ska man ta poäng i matcher så är det hemma i Oasen man ska göra det. Borta blir det inte många poäng, och framförallt inte mot ett toppat Mörrum. KIK var redan förra året extremt dåliga borta och lär inte visa upp nån förbättring den här säsongen. Kungälv har en del skavanker i truppen och deras sportchef har redan gått ut och klagat på hemsidan att det tuffa matchandet har tagit på spelarna. Hallå, de har spelat 3 matcher?! Mörrum vinner. Mörrum har samma lag som sist, men får tillbaka stabile backen Jonas Karlsson.

Dubbeln är bra och spelas på Expekt till 1.92 med 8 units. Den här ska bara sitta.

Lycka till och följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Heden