Idag kommer jag inrikta mig på två matcher. Oddset är såpass bra på den ena matchen att jag skulle kunna ha den som singel, men tycker även oddset på den andra matchen är så bra så det skulle vara ett potentiellt maxspel. Matcherna det handlar om är Vimmerby – Skövde och Nybro – Borås.

  • Match: Vimmerby – Skövde & Nybro – Borås
  • Serie: Division 1E & division 1F
  • Speltips: Vimmerby + Nybro
  • Odds: 2.28 @ William Hill
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 25/9, 19.00

Vimmerby – Skövde 1 (1.75)
31433-380x800Hemmalaget är just nu det lag som leder E-serien. I lördags slog man tillbaka seriefavoriten Vita Hästen på bortaplan med 4-3 efter straffar. En riktigt stark seger och det bevisar att man vill vara med och utmana Hästen om seriesegern. Vimmerby är ett starkt hemmalag och kommer alltid att vara känns det som. Just Skövde har sedan VHs återkomst i ettan haft det riktigt tufft nere i Vimmerby på den smala rinken. Varför det är så är svårt att säga, men förmodligen en blandning av att Skövde är ett betydligt svagare bortalag och att man kanske inte gillar den smala rinken. Vimmerby har vunnit alla fem på hemmaplan mot Skövde och har en målskillnad på 20-6 under dessa matcher. Positivt även för denna match är att Björn Jonasson möjligtvis kan vara tillbaka i spel efter att ha missat matchen i lördags. Oavsett om detta händer eller inte så är VH ett bättre och mycket jämnare lag än Skövde. Det här ska man vinna.

Skövde har värvat bra, men även tappat otroligt viktiga kuggar. Man värvade in Alexander Jirhage som var mycket duktig under sin tid i Mörrum, men där ska tilläggas att han hade ett riktigt bra försvar framför sig. Det är absolut andra bullar i Skövde. Tappen av sina fyra bästa backar från förra säsongen har man ersatt med Erik Rosén och Robin Johansson. Det är självklart två bra backar, men de har sina styrkor offensivt och kanske inte samma defensiva läggning som de fyra förlustera. Offensivt har Skövde alltid varit bra och är fortfarande det, men man har släppt in tolv mål på tre matcher hittills och enligt rapporter har det varit ett försvarsspel och målvaktsspel under all kritik. Till dagens match saknar man också Erik Rosén, Johan Erkgärds och Albin Lindgren. Rosén var jag inne på tidigare och är lagets kanske viktigaste back. Erkgärds har bara spelat en match för Skövde, men det är fortfarande en spelare som ska tillhöra toppen av alla forwards i laget. Tunga avbräck med andra ord.

Nybro – Borås 1 (1.30)
Oj, vad jag tycker det här oddset är högt. Jag tycker att det inte finns på världskartan att Nybro ska tappa poäng här, och jag ska försöka att inte jinxa det nu. Det skiljer verkligen hästlängder mellan dessa lag och jag förstår inte hur bolagen fortfarande kan ge såpass generösa odds mot detta Borås. Nybro är ett riktigt bra lag som i allra högsta grad kommer vara med att slåss om en allettan-pålats  i denna tuffa F-serie. Laget har värvat otroligt bra och har fått in spelare som kan producera poäng utan dess like. Jag pratar framförallt om Rikard Palmberg, Johan Persson och Jonny Ågren. Det är spelare som Borås inte kan matcha på någon plats. På hemmaplan är man alltid starka och har denna säsong en vinst och en förlust. Skotten har man dock vunnit i matcherna med 51-21 och 48-27. Potential finns det och får man bara in puckarna lite lättare så är detta seriens stora outsider.

Borås, ja bolagen fortsätter som sagt att ge generösa odds på deras motståndare. I måndags spelade laget hemmamatch mot Kristianstad och fick stryk med 4-1. Skotten slutade 54-18 till KIKs favör och nu har laget släppt till 188 skott emot sig på fyra matcher. Man har dock lyckats att slå Pantern på bortaplan med 2-1 efter storspel av Fredrik Bergman i kassen. Att man ska göra om samma bedrift och slå ett Nybro som är flera klasser bättre än sig själva har jag väldigt svårt att se. Laget är ungt och orutinerat och man kommer få det mycket tungt mot Nybro. 1.40 på hemmalaget är ett par tiondelar för högt enligt min mening. Tror dock inte att det blir någon utklassningsseger här utan det lär sluta nånstans runt 4-1 till Nybros fördel.


Som sagt, Nybro kommer jag använda i de flesta av mina spel denna onsdag och blir mycket besviken om dem tappar poäng. Den här matchen ska de vinna 19 av 20 gånger och då är oddset 1.30 riktigt högt. Finns dock till högre på andra bolag, men där ligger Vimmerby mycket lägre. Jag spelar 6 units på dubbeln Vimmerby + Nybro till oddset 2.28 hos William Hill.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden