Här kommer en dubbel med lite högre insats än den med Västervik + Kristianstad. Jag kommer gå på två lag med grym form och allt annat än vinster ikväll för de båda lagen får ses som misslyckat. Det finns många olika kan som är tänkbara spelobjekt ikväll, och får hoppas jag fortsätter på inslagna vägen och att magkänslan prickar rätt igen.

  • Match: Östersund – Sundsvall, Olofström – Helsingborg
  • Serie: Division 1B, division 1F
  • Speltips: Sundsvall + Olofström
  • Odds: 1.77 @ Expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 24/10, 19.00

Östersund – Sundsvall 2 (1.33)
Sundsvall har jag rekat som vinnare av hela serien och de har nog redan mördat den där serien. Trodde åtminstone Östersund skulle ge dem en match, men icke. Sundsvall har 35 poäng av 36 möjliga. I 2 av 11 matcherna de har vunnit i full tid har de vunnit med 2 mål. I resterande 9 har de vunnit med 3 mål eller fler. De verkar aldrig slå av på takten. De har seriens bästa powerplay och boxplay. Räkna med att de hänger nåt i PP ikväll med. Niklas Zetterström har gjort 23 poäng på 12 matcher, Mathias Franzén 21 poäng, gamle Boforsspelaren Eetu Qvist har gjort 17 poäng. Sundsvall har 8 spelare som har gjort 10 eller fler. Östersund har 3 stycken på 10 eller mer poäng. Dessutom har Sundsvall totalt gjort nästan dubbelt så många mål som Östersund. Jag tror inte hemmaplan spelar någon roll. Sundsvall ska vinna detta ändå. Hemma vann man med 5-0. 6-3 ikväll? Östersund saknar Anton Nykvist och kapten Tobias Falk. Sundsvall har Dean Moore avstängd och Mathias Franzén som ett frågetecken inför kvällen.

Olofström – Helsingborg 1 (1.33)
Olofström öppnade som sagt lite halvtaskigt men har nu fått upp pulsen. 5 raka segrar och 8 segrar på de 9 senaste visar på styrka. Förlusten kom mot övermäktiga Kallinge. Senast mot Borås saknade man 6 spelare och vann med 2-0 efter ett grymt jobb i försvarszon. Något som Olofström höjt ett snäpp till den här säsongen. Till kvällens match får man tillbaka kapten Tommie Samuelsson och Niklas Persson som kanske var de tyngsta avbräcken förra matchen tillsammans med Thomas Fahlqvist.  De andra 3 är inte speciellt viktiga ändå så spelar ingen roll. Möjligtvis Sydegård. Att Fahla är borta är självklart ett avbräck framåt, men samtidigt har man seriens bästa och bredaste offensiv och med sin 59 mål gjorda så är man rätt lugn inför kvällen ändå. Hemma har man vunnit 5 av 6 varav 2 av dem på straffar. Målskillnaden är 32-16. Man torskade faktiskt borta mot Helsingborg så man har revansch att kräva. Jesper Engelin kommer starta i kassen och det är enda oron jag har. Men det ska vara lugnt, Helsingborg är för dåliga offensivt.

Helsingborg är absolut inte i närheten av Olofströms kvalitet spelarmässigt och ska inte ha en chans. Helsingborg slog ju OIK i det första mötet, men då spelade man på hemmaplan och Helingborg är ett hemmalag. Borta har man smickrande 5 förluster på 6 matcher och inte en alltför vacker målskillnad på 9-17. Helsingborgs bäste poängplockare är Julius Bergqvist på låga 7 poäng. Olofström har 9 spelare som gjort 10 poäng eller fler. Klasskillnad. 5-1?

Dubbeln känns bra och spelas med 7 units hos Expekt. Denna ska ses med riktigt bra chans. Kör!

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden