Har sagt från början att jag ska hålla mig till hockeyn, men ändå ska jag blanda in en del fotboll. Hoppas iallafall ni följde med i söndags på division 1 dubbeln till hela 5.28 gånger pengarna. Idag kommer jag lägga fokus på ett par matcher i dagens division 1. Jag kommer börja med en hederlig gammal dubbel där jag väljer att plocka två hemmasegrar.

  • Match: Västervik – Tranås, Kristianstad – Nittorp
  • Serie: Division 1E, division 1F
  • Speltips: Västervik + Kristianstad
  • Odds: 1.99 @ Expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 24/10, 19.00

Västervik – Tranås 1 (1.70)
Jag är tjatig när det gäller Västervik, men jag gillar det laget. Och dom fortsätter att göra mitt bettingkonto glatt. Västervik tog senast en fin seger borta mot Kumla och vann ganska enkelt med 5-2 efter att ha slagit av litegrann på takten efter den första perioden som man vann med 4-1. Emil Georgsson var som vanligt på humör tillsammans med radarpartnern Jocke Hedblad. Alla lag i ettan har problem med Västerviks förstafemma och det lär även Tranås få. Västerviks försvar var lite upp och ner i början av säsongen, men ju fler matcher desto bättre har man spelat defensivt. Man har ju också fått in en ny burväktare som kommer starta sin tredje raka match för hemmalaget. Hemma är man starka och slänger in puckar från alla håll och kanter. Västervik ställer samma lag som sist förutom Ragnar Karlsson som är skadad.


Joacim Hedblad och Emil Georgsson

Tranås är inne i en ganska bra trend. Man vann senast med hela 8-2 hemma mot Mariestad. Men det var på hemmaplan det. Borta är man betydligt mycket sämre. På hemmaplan har man 13 poäng på 6 matcher och en fin målskillnad på 23-12. Borta har man bara 4 poäng på 6 matcher. Lägg därtill att 8 av hemmamålen kom emot Mariestad senast som gjorde en riktig bottenmatch så man är inget jättelag i övrigt heller Inlånade Ollikainen från Karlskoga i Mariestadsmålet hade ingen lyckad dag på jobbet. Ska vi säga att Västervik vinner detta med komfortabla 4-2 så är jag nöjd.

Kristianstad – Nittorp 1 (1.17)
Här använder jag hemmastarka KIK som virke tillsammans med Västervik då denna ska vara glasklar. Kristianstad öppnade säsongen helt uruselt, men har nu kämpat sig tillbaka och spelat riktigt bra hockey sista matcherna. Senaste bortamatchen mot Halmstad var ett undantag dock. Innan Halmstadsmatchen hade man 5 raka segrar. På hemmaplan, framförallt mot sämre lag så maler man ner dem flesta, även fast det inte blir några 8,9-0. Man är stora, tunga och har en grym defensiv. Hemma har man ett grymt facit och har också alltid haft. Man kommer mala sönder nykomlingen Nittorp som är allt annat än bra. 6 raka förluster och i bland dessa har vi 2 stycken 0-7 förluster. Nej, borta mot KIK ska man inte ha en chans. 4-1 Kristianstad. Punkt.

Tycker denna känns helt okej och vi får nästan dubbla cashen tillbaka hos Expekt. Det tar jag direkt. 4 units blir dagens insats.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden