Det var längesen jag spelade en dubbel från division ett, men idag har jag hittat en som känns bra. Det kommer bli ett spel från matcherna Vimmerby – Helsingborg och Mjölby – Västervik.

  • Match: Vimmerby – Helsingborg & Grästorp – Tranås
  • Serie: Allettan södra & division 1E fortsättning
  • Speltips: Vimmerby + Tranås
  • Odds: 2.09 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22/1, 19.00

Vimmerby – Helsingborg 1 (1.55)
Vimmerby är otroligt starka på hemmaplan. Man var tillsammans med Vita Hästen det lag som var klart bäst under hösten, men drabbades i slutet av säsongen av ett par skador. Nu har man återigen för första gången på ett par månader helt full trupp igen. Det innebär också att lagets bästa spelare och poängplockare Björn Jonasson är redo för spel igen efter hans benbrott. Han går direkt in i förstafemman igen och en av Sveriges bästa kedjor i hockeyettan är återförenade. Nu kanske de övriga två i femman också kan vakna, Alexander Holmberg och Jakob Karlsson. På pappret är man riktigt bra och det skulle förvåna mig om Vimmerby inte har en av fyra första platserna i allettan när det är slut.

35231-375x600

Helsingborg avslutade hösten otroligt starkt och tog sig till allettan. Många blev nog förvånade och även jag kan jag säga, men nu tar det nog stopp. Laget är ungt och orutinerat. Även om man inte gjort det dåligt hittills så har man nu fyra raka förluster och förmodligen en femte raka efter kvällens match. Man är som starkast på hemmaplan. Laget är stabila bakåt  och har en bra målvakt i Johan Nielsen, men det offensiva skrämmer inte direkt såhär i inledningen. Jag tror man gör max två mål ikväll och det vinner man inte på. Vimmerby lär göra minst tre, men tror de tillochmed kan få in någon extra puck. Vimmerby tar kommandot ikväll.

Grästorp – Tranås 2 (1.45)
Grästorp har inte gjort någon bra säsong direkt. Nu ligger man näst sist och har bara Forsaga bakom sig. Man har två vinster och fem förluster hittills och räknar också med att man plussar på förluststatistiken efter kvällens match. Jag var och såg laget redan innan säsongen och blev då ganska paff av att se hur dåliga dem egentligen var. Då var visserligen inte Carl-Johan Svensson och Jonas Lönn med och de är nog hela Grästrop. Funkar inte dessa två så är det ett riktigt dåligt lag. Tranås ska inte ha några större problem här.

tranåssssss

Tranås jagar Västervik i kampen om den sista platsen till playoffet. Man har vunnit alla matcher utom en och det var just mot Västervik. Man har inte råd att tappa fler poäng och det ska man verkligen inte göra idag iallafall. Man har två raka segrar där man vunnit med 1-7 och 5-1. Nu är alltid Grästorp på bortaplan ganska luriga, men klassen på spelarmaterialet bör ta ut sin rätt. Tranås har et mycket bättre lag och har framförallt tre vassa femmor som kan producera. Jag räknar med att Tranås gör sitt jobb ikväll.


Dubbeln betalar en bit över två gånger pengarna och det är taget. Vimmerby är ett bättre lag än Helsingborg, framförallt på hemmaplan. Tranås är längder bättre än Grästorp och endast en underskattning kan stoppa dem. Jag spelar Vimmerby + Tranås till oddset 2.09 hos bet365. Insatsen blir medel och landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden