Hockeyonsdag igen och vi har ett fullspäckat program. Det var längesen jag hittade en dubbel, men ikväll har jag hittat nåt som jag tror ganska klart på. Det handlar om matcherna Lindlöven – Hedemora och Mörrum – Kungälv. Ni kan säkerligen gissa tipsets utgång redan nu, men läs vidare så får ni lite mer info.

  • Match: Lindlöven – Hedemora, Mörrum – Kungälv
  • Serie: Division 1C & 1F
  • Speltips: Lindlöven + Mörrum
  • Odds: 1.72 @ Bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21/11, 19.00

Lindlöven – Hedemora 1 (1.35)
Lindlöven har dunderform, om man bortser från förra omgångens magplask då man förlorade med hela 7-0 borta mot Tierp. Ett resultat jag inte riktigt kan förstå, men Tierp är onekligen ett lurigt lag med bröderna Berlin i spetsen. Nu väntar dock hemmaplan igen mot ett lag som också kan ses som lite lurigt, men här ska det fortfarande vara klasskillnad. Lindlöven har seriens näst vassaste förstafemma efter Faluns. Jellvert-Säfström-Ottosson har den här säsongen produerat 85 poäng tillsammans på 19 matcher. Det är ett okej snitt om man får säga så. Lindlöven ligger hela 14 poäng före dagens motståndare Hedemora och just Hedemora har nog siktet inställt på fortsättningsserien redan. Det har varit turbulent i klubben med många spelare som lämnat inför säsongen och även deras kapten Petter Mattson har varit skadad under en tid. Han är dock nu tillbaka. Laget är inte bra och ska få stora problem mot ett revanschsuget Lindlöven. Hedemora är inget lag som förlorar stort utan lär sluta nånstans runt 4-2 till Lindlöven ikväll. Lindlöven har vunnit båda säsongens tidigare möten med  3-1 och 1-6.

Mörrum – Kungälv 1 (1.27)
Hallå, ett topplag mot ett riktigt sopgäng och vi får 1.27. Mörrum ska vinna den här matchen 19 av 20 gånger på hemmaplan med det materialet man har. Anledning till det ”höga” oddset är förmodligen att de har riktigt usel form, men det är ett perfekt läge att vända trenden mot usla Kungälv. Skrev innan säsongen att Kungälv skulle komma sist och man ligger just nu toksist, hela 8 poäng upp till Pantern. Skrev även att om Kungälv tar poäng så är det på hemmaplan man gör det, inte borta. Mycket riktigt då man tagit 12 av 16 hemma i Oasen. De resterande 4 har man knipit på bortaplan. 3 av dem kom mot ett omotiverat Borås för någon omgång sen. På bortaplan har man målskillnaden 16-48 vilket vilket säger en del om klassen på laget. Mörrum vann hemma i höstas mot Kungälv med 8-1 och borta blev det 2-1 seger. Kan inte se annat än minst 2-3 måls skillnad mellan lagen runt halv tio ikväll. Fullt lag för Mörrum förutom Keegan Dansereau som fortfarande har ont i knät. Man har flertalet klasspelare som ska avgöra detta ändå, bland annat Daniel Brasar, Emanuel Åström eller Daniel Pettersson.

Mörrum är jag inte speciellt orolig för, isåfall skulle det vara Lindlöven, men normalt vinner båda dessa matcher med ett kontrollerat spel. 8 units hos bet365 får denna dubbel. Var lite inne på Vimmerby först också, men de har svikit mig en gång för mycket. Borta mot Arboga var en gång. Nej, Lindlöven + Mörrum får det bli.

Följ mig på twitter @HedenskogH och oss @spelaspelse

Lycka till!

/Heden