Vi fortsätter i hockeyettan och tittar på en intressant dubbel. I den ena matchen möts två topplag, men tycker fortfarande det ena av dem är klassen bättre. Den avslutade matchen i dubbeln ska det imorgon vara klasskillnad mellan pågrund av en hel del jobbiga skador. läs mer nedan.

  • Match: Lindlöven – Åker/Strängnäs & Vinmerby – Kumla
  • Serie: Division 1C & division 1E
  • Speltips: Åker/Strängnäs + Vimmerby
  • Odds: 2.15 @ Svenska Spel
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 2/10, 19,00

Lindlöven – Åker/Strängnäs 2 (1.65)
Hemmalaget har fått en riktigt dålig  start hittills. Målsättningen var klar redan innan säsongen och det är att man ska ta sig till allettan, men känslan är att i slutändan så kommer laget inte räcka till. Finns många lag som är bättre än Lindlöven, bland annat dagens motståndare Åker. Löven har vunnit en match hittills och det var just på hemmaplan mot Falun, men annars har det inte varit mycket att hurra för. Man har fått stryk av lag som är sämre än dem själva och det kan ju hända, men samtidigt känns inte laget heller i balans om man kollar på övriga matcher. Senast blev man totalt utspelade av Hudiksvall och frågan är om inte Åker är minst lika bra som Hudik. Lindlöven har dessutom tre riktigt tunga avbräck i Patrik Säfström, Emil Johansson och Mattias Nilsson. Alla dessa tre är några av lagets absoluta toppar.

christofer blid

Åker/Strängnäs hade jag som backup i mitt tips av vinnare i C-serien, men det var en insats som jag sedan dubblade då jag mer och mer känt att Åker är ett lag för absoluta toppen. Jag börjar tillochmed tro att de kommer leka hem denna serie. Det kryllar av offensiv kvalité i laget och enda poängtappet kom på hemmaplan mot Borlänge efter en onödig bekvämlighetskollaps under sista tio minuterna. Christofer Blid och Tony Lagerström tjatar jag mycket om, men det känns fel att inte nämna dem heller. De har gjort 15 respektive 14 poäng under på de första fem matcherna och det säger väl det mesta. Efter dessa finns ett gäng spännande forwards som kan producera även dem. Åker har helt klart seriens vassaste offensiv och får man bara försvarsspelet att funka hela säsongen så vinner man denna serie. Mot Lindlöven ska man vinna.

Vimmerby – Kumla 1 (1.30)
Här har vi också ett möte det ska skilja några puckar mellan lagen när slutsignalen ljuder, speciellt med tanke på de avbräck Kumla har. Vimmerby ligger på en andraplats efter fem omgångar, trots att man bara vunnit två matcher under ordinarie tid. Dock har man haft ett riktigt tufft spelschema där man bara mött förväntade topplag förutom senast då man mötte Grästorp. Nu är det dag för en trepoängare igen och allt annat får ses som ett misslyckade mot ett bortasvagt och skadedrabbat Kumla. Björn Jonasson förväntas vara tillbaka i laget efter skada. Annars ska laget vara skadefritt och då ska man vinna denna match. Hemma är man starka.

Kumla har lite problem inför denna match. Jag gillar normalt sett Kumlas lag då man har en ganska jämn trupp med tre kedjor som är helt okej, vilket gör att dem kan störa de flesta lag. När dem däremot får ett par skador så är dem sårbara med tanke på att deras trupp är såpass tunn. Nu saknar man fyra ordinarie backar, varav Robert Bergh, David Lindgren och Henrik Warman är kanske lagets tre viktigaste backar. Problemen slutar inte där utan Viktor Lennartsson blir borta resten av säsongen och målvakten Tim Harrysson utgick senast pågrund av skada och är tveksam till start. Då bör det bli ganska tufft mot ett skridskoskickligt Vimmerby.  Kumla är som sagt starka hemma, men borta ska man inte ha mycket att hämta. Det här ska VH vinna komfortabelt.


Dubbeln känns riktigt bra och spelas med en insats över medel. Åker är bättre än sina motståndare som dessutom för tillfället har tunga skador. Vimmerby är även dem en klass bättre än sina motståndare och vinner detta. Dubbeln Åker/Strängnäs + Vimmerby spelas med 6 units hos Svenska Spel. Oddset på dubbeln är klart högst hos staten dessutom.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden