Jag har hittat en intressant dubbel till ett helt okej odds om jag får säga det själv. Den ena matchen känns verkligen sprättenkel medans den andra känns något åt det mer ovissa hållet, även om de ska ha riktigt bra chans. Matcherna det handlar om är Västervik – Mjölby och Tierp – Åker/Strängnäs.

  • Match: Västervik – Mjölby & Tierp – Åker/Strängnäs
  • Serie: Division 1E & division 1C
  • Speltips: Västervik + Åker/Strängnäs
  • Odds: 2.50 @ Svenska Spel
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20/10, 16.00

Västervik – Mjölby 1 (1.43)
Det här är en match som hemmalaget både ska och måste vinna om de ska hänga på i racet om en allettanplats. VIKs spelartrupp är riktigt bra, men man har dock inte fått spelet att stämma fullt ut och kanske förklarar varför man ligger där man ligger. Nu på slutet har man dock spelat upp sig och gjorde trots förlust senast i derbyt mot Vimmerby en riktigt bra match. På hemmais har man dessutom tre raka segrar och jag har svårt att se dem misslyckas med att ta tre poäng här. Man kommer ha fler chanser än Mjölby och när man har ett bättre lag rakt igenom och bättre spetskompetens än sina motståndare så ska man utnyttja sina lägen. Västervik vann säsongens första möte i Mjölby med 4-1.

mjölb

Mjölby har nog överraskat lite ändå spelmässigt måste jag säga, men att de är ett sämre lag än Västervik är det inget snack om. Mjölby är dessutom ett ganska dåligt lag på resande fot där man faktiskt bara har en seger denna säsong. Den kom mot Grästorp som nog är det sämsta laget i hela serien. Skulle Grästorp spela utan sina två stora stjärnor så är de inte mer än ett mittenlag i division 2. När Mjölby senast besökte Västervik under förra säsongen så fick man stryk med 10-0. Några sådana siffror blir det inte för nu är det lite andra förutsättningar. Däremot tror jag att Västervik utan problem kommer ta detta med 2-3 mål.

Tierp – Åker/Strängnäs 2 (1.75)
Tierp måste ju vara ett av hockeyettans största utropstecken hittills denna säsong. När man tittar på deras trupp så kan man verkligen inte tro att man skulle ligga på en hedersam fjärdeplats i serien vid den här tidpunkten, men nu är det så och det är väl bara att lyfta på hatten för det. Laget är som sagt inget speciellt, men man är ett hårt arbetande lag med tre halvbra femmor. Jag menar, nu möter man seriens klart bästa lag och då är frågan om det inte tar stopp denna afton mot et offensivt skickligt Åker.

christofer blidÅker/Strängnäs besitter seriens klart vassaste offensiv med Tony Lagerström och Christofer Blid i spetsen. Båda dessa herrar har under inledningen producerat nästan tre poäng i snitt per match. Det är galet bra. Deras två första femmor är riktigt vassa och har dessa bara en normal dag så gör man utan problem 4-5 kassar minst på Tierp. Det enda som varit lite av ett orosmoment under de sista matcherna är att man börjat släppa in en hel del mål. Jag tror dock inte att det spelar någon större roll att man släpper in någon kasse här eftersom det offensiva spelet brukar lösa det mesta i slutändan. Tony Lagerström saknas tyvärr till denna match, men man är fortfarande ett bättre lag än Tierp och ska ha bra chans oavsett. Jag tycker 1.75 på serieettan är klart spelbart.


Dubbeln känns bra. Västervik ska bara vinna sin match, allt annat är ett fiasko. Gällande Åker så var det längesen vi fick ett såpass högt  odds på dem och varför vi får det den här matchen vet jag inte. Förmodligen för att deras form kanske inte är briljant för tillfället, men de är fortfarande kapabla till att slå tillbaka Tierp. Jag spelar dubbeln Västervik + Åker/Strängnäs till oddset 2.50 hos Svenska Spel. Insatsen blir denna gång 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden