Jag kommer fortsätta på samma spår som första omgången i söndags. Dessa lag kryllar av riktigt duktiga spelare och ska på pappret vara ett par klasser bättre än sina motståndare. Häng på!

  • Match: Arboga – Vimmerby & Mjölby – Västervik
  • Serie: Division 1E 
  • Speltips: Vimmerby & Västervik
  • Odds: 2.25 (1.50 + 1.50) @ Unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19/9, 19.00

Arboga – Vimmerby 2 (1.50)
Vimmerby kommer jag fortsätta spela på då de kanske tillochmed har det bästa laget i E-serien. Utmanarna är väl i största hand Vita hästen, men det tar vi när de möts nästa fredag. Nu ska vi hålla fokus matchen mellan Arboga och just Vimmerby. Båda två är lag som ingick i maxspelet under premiären. Vimmerby fullständigt mosade Grästorp med hela 10-3, och enligt folk som sett matchen kunde det varit ännu större siffror. Då ska tilläggas att Grästorp var helt bedrövliga i egen zon, men kanske var det Vimmerby som gjorde dem dåliga. Vimmerby är iallafall ett riktigt bra lag och ska under normala omständigheter inte ha några problem med Arboga. Nyförvärvet Marcus Modigs stod för ett hattrick, Jakob Karlsson för 3 assist och Björn Jonasson gjorde ”bara” 2 poäng. Backspelet har blivit bättre sen förra året och målvakten Brattenberger är kvar. Nej, det kryllar av talang i Vimmerby.

Arboga fick i sin tur stortorsk mot nykomlingen Västervik med 8-4. Nu är i och för sig Västervik ett riktigt bra lag, men ändå, 8 mål i baken ooch motståndarspelare som säger efter matchen att Arboga kommer få det tufft i den här serien är väl inte direkt ett godkänt betyg. Arboga spelade under långa stunder med en man mer än VIK och gjorde 2 av sina mål i just den spelformen, vilket tyder på att de under 5 mot 5 spelet var klart sämre. I Arboga kretsar deras spel kring deras förstaline med Kovalonok-Holm-Orrsten, mycket mer är det inte. En jämförelse under försäsongen är att Vimmerby spelade jämnt med Huddinge och förlorade med uddamålet. Arboga däremot åkte på tokstryk på hemmaplan med 1-10. Ska som i söndags vara klasskillnad, dock kan vi nog inte räkna med tvåsiffrigt, men en vinst ska Vimmerby lösa.

Mjölby – Västervik 2 (1.50)
Kommer som sagt köra på samma dubbel som i premiären. Västervik får mitt tips här också, även fast det denna gången lär bli lite tuffare än mot Arboga. Håller man sig ifrån utvisningsbåset (som man inte gjorde sist) så vinner man mot Mjölby. Blir det mycket utvisningar igen för Västervik så vinner man förmodligen ändå. Västervik har kanske ettans bästa förstaline med Karlkvist-Hedblad-Georgsson och den nykomponerade kedjan stod för 11 poäng mot Arboga. Hedblad stack ut med sina 5 pinnar. Man gjorde alltså 8 mål på Arboga i 5 mot 5 spel. Då noterades inte Przepiorka för en endaste poäng. Och han kommer göra många för Västervik. Han bildar en av de vassaste andrafemmorna i ettan tillsammans med gamle elitseriespelaren Ragnar Karlsson och Dennis Fröland. Enda negativa är att målvakten Kevin Lindskoug lämnade laget inför söndagens match. Karl-Petter Pettersson är dock en fullgod ersättare. Västervik kan vara årets ”Kallinge/Ronneby”. Laget mötte också Mjölby borta i säsongens första träningsmatchoch vann med 2-1. Då hade man 12 nya i truppen som skulle spela ihop sig. Det har dem definitivt gjort nu. Rutinen finns också i truppen då man har seriens äldsta trupp.

Mjölby är nog tippat av att inta sistaplatsen i E-serien av alla olika bloggare runtom i Sverige. De har ett ungt orutinerat lag, det yngsta i serien. Och jämför du forwardssidan så skiljer det mil mellan lagen. Och det brukar räcka gott och väl i ”Hawaii-ettan”. Mjölby förlorade borta i premiären mot Mariestad med 4-2. De är ett lag som som gillar att hålla motståndarna nära sig resultatmässigt, men klassen ska vara för stor lagen emellan. Västervik ska vinna detta med minst 2 puckar.

Jag spelar alltså dubbeln med 8 units hos Unibet till 2.25 i odds.

Lycka till och följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

/Heden