Fredagshockey i ettan, men det är inte en stor omgång så insatsen blir inte lika hög som föregående dubblar. Det finns ändå lite spelvärde att hitta och det tänkte jag skriva lite om. Jag kommer börja på Gotland nere hos tabellettan Visby/Roma som tar emot det forna topplaget Huddinge.

  • Match: Visby – Huddinge, Enköping – Hedemora
  • Serie: Division 1D, division 1C
  • Speltips: Visby + Enköping
  • Odds: 2.14 @ Expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19/10, 19.00

Visby – Huddinge 1 (1.55)
Visby har kanske till iår fått ihop det bästa laget man haft på många säsonger och är det nångång man ska gå långt så är det den här säsongen. Jag tror dock inte man har såpass hög kapacitet att nå ändå till kvalserien, utan tror man ryker när man får möta lag från E-och F-serien. Men man är fortfarande överlägset bäst i D. Man har startat säsongen med 9 segrar på de 10 första matcherna och har en fin målskillnad på  51-24. Hemma på Gotland är och har  man alltid varit riktigt starka och iår är har man 15 poäng av 15 möjliga och 31-10 i mål. Det är inte lätt att komma till Visby på fredagskvällar. Man har ett grymt bra powerplay och detta ska matchas med Huddinges inte alltför bra boxplayspel. Man har ett jämnt lag med två grymt bra kedjor och samtidigt även en tredje- och fjärdefemma som kan gå in och avgöra matcher. Andreas Gröndahl är för bra för ettan och leder Visbys poängliga med sina 17 poäng. Har inte sett honom iår, men han ska enligt vad jag läst ha varit helt grym. Riktigt sevärd. Marcus Lundell i kassen har hittat ”hem” igen efter ett par tunga säsonger bakom sig.

Huddinge är inte alls som dem varit. Förra året gick man inte ens vidare till allettan. I år har man bara tagit 5 vinster på 10 matcher i en redan svag D-serie. Det är nåt som inte stämmer i Huddinge. Försvarsspelet har varit bedrövligt i vissa matcher. Båda målvakterna ligger under 90 i räddningsprocent så de har ingen trygg kille att lita på när det blåser. I den senaste matchen hade man man problem mot tokjumbon Botkyrka på bortaplan och lyckades tillslut vinna på straffar. Man har självklart en hel del offensiva kvalitéer, men har fortfarande tappat 4-5 tongivande offensiva pjäser från förra säsongen. Några nyförvärv har man ju också fått, men laget ser klart svagare ut än förra säsongen. Huddinge är som Visby ett typiskt hemmalag, fast Visby är bättre både borta och hemma. Man möttes i den andra omgången i Huddinge och då vann Visby med 4-2. Vinst igen, 5-3?

Enköping – Hedemora 1 (1.38)
Enköping
är ett stabilt lag i serie C och ska utan problem ta sig till allettan. Man ligger just nu på 21 poäng, vilket är 6 poäng före dagens motståndare Hedemora. Ett Hedemora som jag har rekat emot ett par gånger och som jag sagt tidigare har de tappat enormt med kvalité framåt från förra säsongen. Enköping har några riktiga toppspelare i Niclas Levein, Jonas Lamby, Filip Cruseman och Andreaz Persson. Den sistnämnda är det dock frågetecken med inför matchen. Men finns ersättare så tror inte det ska spela någon roll mot ett svagt Hedemora. Hedemora är också ett bedrövligt lag i bowplay. Enköping vann höstens första möte med 3-2 på bortaplan. Bör klara en vinst igen.

Funderade länge på om jag skulle höja insatsen med en unit, men nöjer mig med 5 units på dubbeln. Den betalar dryga 2.14 på Expekt och det tycker jag är helt okej. Allt kan hända i hockey, men den känns bra från start. Nu kör vi!

Kommer även lägga ett sidospel på Kramfors-Alliansen från serie B. Mike Danton har lyft KA och på hemmaplan är man starka. Lägg därtill att man har Janne Huokko i laget. 5 gånger pengarna är riktigt högt och de har mycket bättre chans än vad oddset visar. 2 units in och 10 tillbaka.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden