Här har vi ett maxspel igen ifrån hockeyettan. Den här gången blir det inte världens högsta odds, men det är ett spel som verkligen ska sitta. Mina maxspelsrekar här på Spelaspel har resulterat i 4 av 5 vinster. Den ena har vi fått pengarna tillbaka på. Sedan har jag Sundsvall som vinnare i B-serien och den räknar jag redan in bland dessa vinster eftersom de leder med 11 poäng efter en tredjedel av serien, det släpper dom inte. Till onsdagens omgång kommer jag återigen köra på en dubbel och det är klassskillnad mellan motstånden.

  • Match: Vita Hästen – Tranås, Vimmerby – Arboga
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Vita Hästen + Vimmerby
  • Odds: 1.56 @ betsson
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 17/10, 19.00

Vita Hästen – Tranås 1 (1.20)
Hästen är bäst i serien, förmodligen bästa laget i hela ettan. Man tar på onsdagen emot Tranås hemma i Himmelstalundshallen och NHL-stjärnan Jonathan Ericsson är redo att göra debut. Det spelar ingen roll, man vinner utan honom också, men nu gör han som sagt debut och det är bara mer positivt. Peter Nylander gjorde debut för Hästen i söndags mot Kumla och såg lite ringrostig ut, men det är inte så konstigt heller eftersom det var hans första match. Nu har han fått en match i benen och ytterliggare ett par träningar i benen. Henrik Bankelius fortsatte sin poängskörd mot Kumla och var inblandade i båda målen som bäddade för en 2-1 seger. Vita Hästen har seriens bästa powerplay och boxplay. Tranås är inte lika stolta i powerplay och ligger sist i den tabellen. Man har endast gjort 1 mål på 31 försök i den spelformen. Tror inte direkt att Hästen får ett sämre boxplay med Jonte Ericsson i laget. Hästen är bättre överallt. Man har hemmaplan. Hästen vann borta mot Tranås med 2-1. Siffror som borde blivit några enheter större. Blir det 5-1 nu?


Presentation av Jonte Ericsson

Vimmerby – Arboga 1 (1.30)
Det är ett hemmalag som har haft ganska stor spelarrotation under sommaren och under första delen av säsongen har man definitivt underpresterat. Spelmässigt så har man varit bra under de flesta matcher, men har haft svårt att få in pucken om man kollar på puckinnehavet. Nu har man ändå snittat över 4 mål per match, men då ska jag säga att 20 av dem har kommit mot Grästorp. Man är dock ett riktigt bra lag och ska verkligen ta sig till allettan med det spelarmaterialet man har. Mot Arboga är det klasskillnad. Jag rekade Vimmerby borta mot Arboga, och då förlorade man förvånande. Den matchen vill nog alla i laget glömma. Man gick in med en skridsko, och man ägde mer eller mindre hela matchen, men pucken ville inte in. De var överrens om att man var för snälla och inte ville ta sig in på motståndarkassen. Det lär det bli ändring på nu. Man vann senast med 10-1 borta mot Grästorp och vill förmodligen fortsätta på samma spår. Vimmerby har full trupp. Björn Jonasson och Jakob Karlsson har vardera stått för 13 poäng.

Arboga är en klubb i kris. Dålig ekonomi, flertalet spelare som lämnat redan under första delen av säsongen. Man har en lettisk tränare som har varit i klubben i många år, både som tränare och spelare. Enligt uppgift ska han vara väldigt speciell och inte alls omtyckt. Laget är kasst och håller dålig klass rakt igenom. Man kan säga att deras lag består av tre spelare och det är förstafemman med Fredrik Orrsten, Anton Holm och Alexander Kovalonok. De tre plus backarna har stått för 20 av lagets 30 mål. Tar man bort den femman så är 80% vunnet redan, som jag även nämnde sist jag rekade emot Arboga. Och kan ju citera Västervikspelare här igen och säga att de trodde efter första matchen mot Arboga hemma att de kommer få det riktigt tufft, för utan förstafemman är man inte mer än division 2 klass. Vimmerby vinner detta, 6-2 eller nåt sånt. Kankse tillochmed mer om de har en bra dag.

Maxspel från min sida, trots ett tråkigt odds, men kan inte se hur den här ska misslyckas. Hoppas på lika bra resultat som tidigare maxspel. 10 units in på dubbeln hos Betsson.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden