Det är dags för den riktiga division 1 premiären och jag kommer köra en dubbel som känns riktigt bra. Jag tycker det är läge för ett maxspel, trots att bolagen verkar ha bättre koll iår på lagen än vad de har haft tidigare säsonger.

  • Match: Vimmerby – Grästorp & Västervik – Arboga
  • Speltips: Vimmerby & Västervik
  • Odds: 1.68 @ Ladbrokes
  • Insats: 10/10 units
  • Speltopp: 16/9, 16.00

Vimmerby – Grästorp 1 (1.20)
Hemmalaget Vimmerby är ett av de absolut bästa lagen i hela ettan. Förra året var man nykomlingar och gjore direkt succe. Att Vimmerby var såpass bra hade bolagen noll koll på och vi kunde få in en hel del högoddsare till en början. Till matchen mot Grästorp står man i låga 1.20, men det är där oddset ska ligga också. Vimmerby har inför säsongen värvat flera klasspelare i Adam Rundqvist, Simon Dahl, Henrik Tång, Rasmus Schelin, Oscar Carlsson, Jakob Karlsson, Tobias Jonsson, Marcus Modigs, Christopher Lundqvist och Tobias Jonsson är inlånad från Oskarshamn. Alla dessa är division 1 spelare av mycket hög standard. Dock så har man ju tappat sina två bästa spelare till Västervik, men dessa är som sagt ersatt med flertalet spelare av klass. Dessutom tillkom Björn Jonasson i slutet av förra säsongen och han bildar nu en fruktad förstafemma tillsammans med Adam Rundqvist och Jakob Karlsson. Vimmerby var förra året grymt starka hemma i ”Tigerkulan” och tog 38 av 39 poäng.

En stor anledning är att Vimmerbys ishall har mer eller mindre NHL-mått vilket gör att det blir svårt för motståndarna att ställa om sig från den stora rinken. De har en bra försäsong bakom sig och det är klasskillnad mellan lagen. 1.20 går att använda som virke. Tror tillochmed att Vimmerby kan utmana Hästen om seriesegern.

Västervik – Arboga 1 (1.40)
Ännu en stark nykomling i E-serien. Västervik har värvat grymt bra och plockat hem 3 av division 1 absolut bästa forwards. Emil Georgsson, Joachim Hedblad och Eric Przepiorka. De här tre stod tillsammans för 155 poäng förra säsongen. Lägg därtill att de värvat spelare som Dennis Fröland, Patrik Karlkvist och målvakten Kevin Lindskoug som alla tre haft framträdande roller i sina J20-superelitlag. Och ett par spelare till som håller god division 1 klass. Dessa som jag nämde var dock de mest framträdande. Sedan ska man tänka på att laget redan var riktigt bra under förra säsongen och man har i princip fått behålla hela laget och nu har man som sagt fått in flertalet klasspelare. Här finns full översikt över VIKs nyförvärv. Att gå upp från södertvåan är riktigt bra då den håller högstandard. Topplagen där gör oftast bra ifrån sig i ettan också. Man har endast en förlust under försäsongen och man siktar på att ta sig till allettan. Jag tror att Västervik tar sig dit utan större problem.

Motståndarlaget Arboga var för många år sen ett topplag i C-serien. Nu är man knappt ett mittenlag i E-serien. C-serien är mycket svagare än E ska jag säga. Arboga har inget bra lag och Västervik och Arboga har inte på något sätt samma mål. Arboga har en grymt bra förstalina med till exempel Fredrik Orrsten, men mycket mer är det inte. Arboga har en lång resa i benen och ett mycket sämre lag än VIK. Västervik vinner!

Jag hade dock hoppats att man skulle ha tur och bolagen skulle ha lika dålig koll som förra året och kanske få 1.65-1.70 på Västervik, men nu visar det sig att dom har bra koll ändå. Jag kör alltså denna dubbel på Ladbrokes då dem ligger bra mycket högre än andra bolag på just denna dubbel.

Lycka till och följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

/Heden