Det var längesen jag gav mig på en dubbel i division 1, men nu kände jag att det var dags igen. Det handlar om två topplag  mot två lag som inte riktigt kommer upp i nivå, och dessutom saknar ett av lagen ett par riktigt viktiga spelare. Häng på!

  • Match: Västervik – Vita Hästen, Mörrum – Kristianstad
  • Serie: Division 1E & 1F
  • Speltips: Vita Hästen + Mörrum 1X
  • Odds: 2.03 @ Expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16/11, 19.00

Västervik – Vita Hästen 2 (1.45)
Visst, man kan tycka att det är ett lågt odds för att spela en bortaseger, men Hästen har trots allt endast tappat 4 poäng på hela säsongen. Västervik är ett bra lag, men man lever mycket på sin förstaline och mycket mer än det verkar det inte vara. De spelar ett stabilt spel, men har i sista matcherna haft problem i egen zon. Man slog Mariestad förra omgången, då hade man ett antal gubbar borta från spel vilket var riktigt starkt att ändå knipa alla tre poängen. Jag spelade på Mariestad och ångrar det inte. Västervik gjorde sin klart bästa match för säsongen och då ska man vinna mot Mariestad som egentligen inte är något märkvärdigt. Då hade man även Conny Strömberg i laget som stod för två poäng den matchen. Västervik saknar fortfarande Tomas Jörbrink och Niklas Grahn. Den sistnämnda är deras klart viktigaste back. Till matchen har vi också två stora frågetecken och det är deras två största stjärnor, Jocke Hedblad och Emil Georgsson. Båda dras fortfarande med virus i kroppen sedan influensa-svängen förra veckan i laget. I vilket fall om de  deltar eller ej så lär de inte vara fysiskt förberedda för att möta det bästa och tyngsta laget i ettan. Skulle de saknas  så blir det svårt för Västervik att tränga sig igenom ett kompakt Hästen-försvar. Jag tror i och för sig att det blir svårt ändå. Mot Vimmerby för två omgångar sedan var man totalt utspelade och förlorade med 5-1.

Petr Nylander, Vita Hästen

Hästen är bra och de har alltid en transportsträcka fram till allettan. De ska normalt sett vara alldeles för starka för nykomlingen Västervik som också möjligen saknar sina 3 viktigaste spelare. 1.45 är helt okej. De har ett frågetecken inför matchen, men deras trupp är såpass bred att det inte ska spela någon större roll.

Mörrum – Kristianstad 1X (1.40)
Mörrum har inte spelat riktigt som dom brukar sista matherna. Man har ändå tagit en del poäng och ligger fortfarande på tredje plats, 7 poäng före dagens motståndare från Kristianstad. På pappret har man ett lag för allettan, och enligt mig har man också ett lag som kan och bör ta sig ända till kvalserien till Hockeyallsvenskan. Senast kom en stark seger borta mot ett relativt svårspelat hemmalag. Halmstad besegrades med 4-2 efter ett stabilt spel rakt igenom och Emanuel Åström stod för ytterliggare en stark insats. Under torsdagen presenterades också Johan Linnander som ett nyförvärv från krisklubben Borås och han kommer göra debut redan i matchen mot KIK. Hemma i Jössarinken har man alltid varit grymt starka och iår är absolut inget undantag då man tagit 21 poäng av 26 möjliga och en målskillnad som är löjligt stabil, 32-14 på 9 matcher. Som jag sagt flera gånger den här säsongen så har man värvat otroligt smart och flertalet klasspelare, vilket gjort Mörrum till ett topplag igen. Daniel Brasar, Daniel Pettersson, Andreas Grönqvist, Jesper Olsson, ja man kan nämna många. Lägg därtill Linnander som också kommer bli ett tillskott för truppen. Mörrum saknar fortfarande Keegan Dansereau, men det har de gjort länge.

Kristianstad verkar aldrig riktigt komma upp på fötter. Man har riktigt dålig form och man har endast tagit 7 poäng på sina 10 senaste matcher. Defensiven är det inget fel på, det har det aldrig varit. Man hade redan förra säsongen problem i offensiv zon, men absolut inte i närheten av vad man har nu. Även fast Kristianstad skulle vara i toppform till denna match så ska det skilja en hel del mellan lagen, och nu är Kristianstad ett lag i spillror. Titta bara på deras powerplay-spel, statistik ljuger inte när man har gjort 6 mål på 75 försök i numerärt överläge, 8% ynka procent gör de mål på. Jämför detta med Mörrum som är bäst i serien och har en PP-procent på 28.75%. Klasskillnad. Jag tror inte de ska kunna klara av att hantera ett starkt Mörrum på bortaplan. Har även läst mig till att Kristianstad har haft en massa skulder, men är sen en vecka tillbaka helt skuldfria. Har ingen koll på hur det har varit med utbetalning av löner osv, men det känns inte alltför positivt i klubben.

Tvåan på Vita Hästen och dubbelchansen på Mörrum känns bra och får 6 units utan att tveka. Skulle kunna bli nån unit högre om jag inte haft ett stort singelspel på Mörrum. Kör, bara kör!

Följ mig på twitter @HedenskogH och oss @spelaspelse

Lycka till!

/Heden