Dubblarna har varit lyckade än så länge och jag hoppas att vi kan fortsätta i samma bana. I söndagens omgång finns det flera starka vinnare enligt mig, men jag ska välja ut två av dem. Och ni lär inte bli överraskade för det ena laget är ett lag som jag haft stort förtroende för hela säsongen. Det andra laget är ett av de bästa lagen i ettan.

  • Match: Mörrum – Halmstad, Kumla – Vita Hästen
  • Serie: Division 1F, division 1E
  • Speltips: Mörrum + Vita Hästen
  • Odds: 2.10 @ Ladbrokes
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 14/10, 16.00

Mörrum – Halmstad 1 (1.45)
Laxarna från Mörrum är inne i en riktigt fin trend. Man ligger på en hedersam andraplats i en tuff F-serie och har på de sista fem matcherna vunnit fyra av dem. Senast slog man hemmastarka Helsingborg med hela 6-1. På hemmaplan är Mörrum ruggigt stabila och har vunnit alla utom en match och den förlusten kom mot serieettan Kallinge. Man har många fans och det visar deras publiksnitt på strax över 1000 personer. Laget består av två stabila målvakter och tre riktigt bra och jämna femmor. Daniel Brasar har jag nämnt tidigare och han är grym. Han leder interna poängligan tillsammans med Dan Pettersson där de  båda står på 13 pinnar efter 10 matcher. Mörrum slog Halmstad borta med 4-3 efter straffar i premiäromgången, men då var laget inte samspelt och gjorde dessutom en dålig match. Nu har man kommit igång och på hemmaplan ska Halmstad besegras. Halmstad har plockat nästan hälften så lite poäng som Mörrum och det beror självklart på skillnaden på spelarmaterialet. Mörrum har fullt lag förutom Keegan Dansereau som fortfarande saknas. Halmstad åker till Mörrum med ett par frågetecken i truppen. Robin Erlandsson och Anton Beide spelar inte. Viktiga Henrik Reis fick ett skott på foten senast och bestäms under matchdagen.

Kumla – Vita Hästen 2 (1.45)
Vita Hästen har varit giganter i division 1 i många år och har egentligen bara varit en tidsfråga innan man skulle vara uppe i Allsvenskan igen, men dålig ekonomi och tendensen att falla på målsnöret har varit deras trend sista säsongerna. Nu har man ju inte så dålig ekonomi att man inte kan värva spelare utan Hästen är fortfarande ett av ettans starkaste lag trots tunga tapp som Henric Höglund, Mike Beck och framförallt spelgeniet Marcus Eriksson. Men som sagt, man har startat serien med 26 av 27 möjliga poäng och en målskillnad som skrämmer motståndarna, 43-16. Nyförvärvet Henrik Bankelius har stått för 15 av lagets poäng och det leder han den interna poängligan på. Till matchen mot Kumla får man även in ett starkt nyförvärv. Peter Nylander har signat för Hästen och ska göra debut mot Kumla om alla papper går som dem ska. Brorsan Michael Nylander som även han ryktas kommer bli klar för Hästen får vänta på sin debut. Detsamma gäller NHL-backen Jonathan Ericsson från Detroit.

Kumla är inte på nåt sätt ett dåligt lag, utan kommer säkerligen vara med och slåss om en sista allettanplats, men mot giganterna från Norrköping ska man inte ta poäng. Det är det inte många som gör heller. Mariestad lyckades sno ett poäng hemma mot Hästen. Förra säsongen torskade Hästen en match efter full tid i grundserien. Det var mot Vimmerby på bortaplan. Vimmerby tog 38 av 39 poäng hemma och mot Hästen avgjorde man med 2 sek kvar. Kumla har ett bra lag, men som sagt, de väger alldeles för lätt mot Vita Hästen. 2-4?

Återigen känns dubbeln spelvärd och jag slänger in 7 units på denna hos Ladbrokes.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden