Ikväll spelas det även division 1 hockey i skymundan av alla VM-kvalmatcher. Jag har hittat en bra dubbel där ett lag har för högt odds, trots att det är en lågoddsare. Jag kommer börja längst upp i norr och avsluta längst ner i söder.

  • Match: Björklöven – Kiruna, Nittorp – Olofström
  • Serie: Division 1A, division 1F
  • Speltips: Björklöven + Olofström
  • Odds: 2.10 @ Nordicbet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 12/10, 19.00

Björklöven – Kiruna 1 (1.45)
Här har vi fått ett riktigt generöst odds på Björkarna. Kiruna har varit ett av de stora lagen i norrettan, och är det även iår, men de är inte alls av samma styrka som förra säsongen. Man har tappat tre viktiga spelare, kanske tillochmed de viktigaste. Målvakten Sammy Gustafsson lämnade för spel i Sundsvall, poängkungarna Kim Sunna och Joakim Fredriksson försvann även dem till andra klubbar. Till säsongen har de värvat bland annat Stanislav Kall från Asplöven som är en av seriens bästa backar, men samtidigt har de tappat lite spets framåt vilket gör att de inte alls blir av samma klass. Samtidigt till kvällens match mot Björklöven så saknar man nuvarande poängkungen Andreas Nyberg stått för 10 poäng hittills. Kiruna har öppnat med 3 vinster och 3 förluster och en måskillnad på 23-17.

Björklöven har ännu inte spelat så många matcher. De har endast spelat 4 seriematcher, men har vunnit alla och ligger 3 poäng före Kiruna trots att man har spelat 2 matcher mindre. Målskillnaden ligger på stabila 18-3. Man mötte även Kiruna i första seriematchen på bortaplan och vann då med 2-1. De gjorde enligt forwarden Linus Boström en riktig skitmatch och lyckades ändå vinna med 2-1. Nu har man kommit igång litegrann och spelade senast ut Boden och vann med 5-1. En match som enligt mina tankar efter ha sett highlights borde ha slutat med 10 i baken för Boden. Löven får tillbaka två viktiga spelare i Zebastian Possler och Oscar Molin. William Qvist saknas fortfarande. Framåt har Björklöven ett helt lag som kan producera, men framförallt har man Olof Mårs som varit dominant i Allsvenskan. Löven vinner detta.

Nittorp – Olofström 2 (1.45)
Nyomlingen Nittorp har gjort en helt okej inledning och ligger på en hedersam sjunde plats trots att man är nykomlingar. Man härförs av lagets förstafemma som står för det mesta man gör framåt, men efter dessa herrar så är det inte mycket att hänga i julgranen. Man har ett relativt dåligt spelarmaterial om man ska jämföra med dagens motståndare Olofström.

Olofström har ett lag som ska ta sig till allettan utan problem. Man öppnade säsongen ganska svagt, men har nu börjat få ordning på spelet och har nu 4 vinster på sina 5 senaste matcher. Förlusten kom mot ett starkt Kallinge. Laget har förmodligen de högsta lönerna, bäst spelarmaterial och ska vinna detta. Det gäller bara att få ihop ett lag. Man har klasspelare framåt som Thomas Fahlqvist, Benoit Douchet, Dan Pettersson och Alexander Holmberg. Ja, det går att nämna många. De har femmor som alla kan producera. Däremot är de lite sämre i egen zon, men även fast Nittorp skulle lyckas stänka dit 3 baljor så bör Olofström ta detta med tanke på den bredd och spets man besitter framåt. 3-6 på matchtavlan ikväll vid 21.15?

Dubbeln känns bra och ska bara sitta. Om nån känner er osäkra på nån så går det väl att dubbla med Sundsvall, men då får man bara ut runt 1.15 på en bortaseger. Jag lutar min rygg mot Björklöven och Olofström ikväll.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden