Det är dags för seriepremiär och jag tycker mig ha hittat två fina vinnare. Som vanligt när det gäller hockeyettan så gillar jag att dubbla stora favoriter med varandra och denna känns riktigt bra. Det blir en vinnare från D-serien och en från F.

  • Match: Tumba – Huddinge & Kallinge – Borås
  • Speltips: Huddinge + Kallinge
  • Odds: 1.75 @ Nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/9, 19.00

Tumba – Huddinge 2 (1.40)
IFK Tumba är nästan som nykomlingar i serien. Man har under sommaren slagits samman med Botkyrka. Detta behöver dock inte betyda att man har ett bättre lag på pappret. Snarare tvärtom enligt min mening. Tumba ser riktigt svaga ut och har dessutom en riktigt ung trupp. Frågan är hur man ska kunna rubba Huddinge trots hemmapremiär och en liten ceremoni innan matchen. Det är klasskillnad mellan lagen och hoppas verkligen också det visar sig på resultatet.

huddinge

Huddinge har tappat lite från förra säsongen även om det inte är mycket. Laget har en fin försäsong bakom sig där man mött riktigt bra lag varje gång. Man ska ha en stor fördel och hoppas också man kan ställa om sig för att möta ett motstånd av den lite sämre sorten. Jämför man spelare för spelare så är Huddinge mer eller mindre bättre på varje position. Trots att det är seriepremiär så känns den här riktigt bra. Tvåan ska bara sitta, allt annat vore en stor skräll.

Kallinge – Borås 1 (1.25)
Även här ska det skilja ett par snäpp mellan lagen, därav det låga oddset. Kallinge får nog infinna sig i att vara favoriter i de flesta matcher denna säsong. Det med all rätt också. Laget är vasst och med samma medstuds som man hade förra säsongen så går man minst lika långt denna säsong. Laget har som sagt tappat ett par vassa killar, men ändå ersatt dem helt okej. Truppen känns inte lika stark som förra säsongen, men att man har en mycket starkare trupp än Borås är en självklarhet. Hemma i sin borg bör man vinna detta ganska komfortabelt. Något annat skulle verkligen förvåna mig.

martin_pettersson_krif

Borås hade en hel del problem under förra säsongen. Ekonomin var usel och många lämnade klubben redan tidigt. Till den här säsongen har man fått satsa ungt och billigt. Det kommer inte hålla i en stark F-serie, utan man får nog inrikta sig på att försöka undvika sistaplatsen. Förra säsongen hade man ändå kvar spelare som Magnus Isaksson och Erik Andersson i truppen hela säsongen ut och till iår ser truppen mycket sämre ut. Det ska skilja ett par puckar här.


Jag tycker det känns som två stabila vinnare och dubbeln Huddinge + Kallinge till oddset 1.75 hos Nordicbet blir mitt första spel i årets hockeyetta. Båda ska vinna tämligen komfortabelt.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden