Kommer göra en liten chans idag, inte alls på nåt säker, men tycker den här har riktigt fin chans. Magkänskänslan är bra, men om ni vill kan ni spela singlar istället för minst en lär sitta och då blir det plus. Jag kommer dock gambla lite idag. Jag kommer spela lite av en favoritdubbel, det är inte första gången jag skriver om dem.

  • Match: Kumla – Västervik, Vimmerby – Skövde
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Västervik + Vimmerby
  • Odds: 5.28 @ Bet365
  • Insats: 3 /10 units
  • Spelstopp: 21/10, 16.00

Kumla – Västervik 2 (2.40)
Här tycker jag man får riktigt högt odds på nykomlingen Västervik. Västervik är ett fruktansvärt bra lag offensivt, dock kanske lite sårbara i egen zon. Idag åker man till Kumla och det är absolut ingen lätt bortamatch med tanke på att Kumla spelar jämna matcher mot alla lag. Då menar jag även bottenlagen. Kumla ligger väl där man är förväntade ungefär, och verkar inte ha fått spelet att stämma till hundra procent. Försvarsspelet har varit bra, men man räcker inte till offensivt, trots att man borde ha material för det. Man har två raka förluster, visserligen mot Hästen och Mariestad, men innan det höll man på att få stryk mot Arboga, men vände 2-0 till 2-3 i  sista perioden. Matchen innan det slog man Grästorp hemma med endast 3-2. Västervik är klasser bättre offensivt, men samtidigt sämre bakåt. Nu har man dock fått in en ny förmodad förstemålvakt som gjorde debut senast mot Mjölby. En amerikan med namnet Reid Ellingson. Jag tror på offensiven och att den går segrande i dagens match. Västervik har slagit Arboga med 6-2 & 8-4, Grästorp vann man med 7-3 emot. Två lag som Kumla haft problem med. 2-4 Västervik? Hedblad-Georgsson-Przepiorka fixar biffen.

Vimmerby – Skövde 1 (2.20)
Vimmerby har kommit igång rejält efter en lite halvseg start. Nu har laget 4 segrar på de 5 senaste och har på de två senaste pangat in 16 baljor. Inte alls fy skam. En stor anledning till den sega starten kan säkert vara att man har extremt många nya spelare som måste hitta sina roller, vilket man nu verkar ha gjort. Senast lagen möttes var i Skövde och då vann Skövde med 6-5 i en match där Vimmerby hade mesta delen av spelet, men förlorade på flertalet individuella misstag av både målvakt och backar. Just då var dem även inne i en dålig trend medans Skövde var formtoppat. Just Skövdes form har droppat de sista matcherna jämfört med hur de startade. Skövde har också haft problem på Vimmerbys lilla rink sedan tigrarnas återkomst i ettan. De förlorade alla tre möten borta mot Vimmerby förra säsongen (4-0, 4-1, 5-2). Vimmerbys rink har ett mått på 28*58 meter, medans en normal rink har måttet 30*60 meter. Det låter inte mycket, men gör en enorm skillnad. Skövde är inte alls samma lag på bortaplan som hemma och  man har sämre form än i början.Vimmerby har lastat igång rejält och Skövde har haft svårt mot Vimmerby sen förra säsongen. Det räcker för mig. 4-2 här också? Vimmerby kommer med fullt lag.

Den som vill kan spela singlar, tror minst att en sitter av dem, men jag kör lite gambling idag och slänger ihop dessa till en dubbel till hela 5.28 hos bet365.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden