Har hittat ännu två stycken intressanta lågoddsare som bara ska sitta. Båda matcherna är uttagna från C-serien där jag börjar med Åker – Borlänge. Kommer även titta närmare på mötet mellan Skedvi/Säter – Enköping. Häng med vettja!

  • Match: Åker/Strängnäs – Borlänge & Skedvi/Säter – Enköping
  • Serie: Division  1C
  • Speltips: Åker/Strängnäs + Enköping
  • Odds: 1.96 @ Nordicbet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 15/9, 16.00

Åker/Strängnäs – Borlänge 1 (1.40)

Åker har ju som sagt fått byta till C-serien från D. De får lite längre bortaresor, men samtidigt känns serien något svagare. Laget man har fått ihop denna säsong är klart bättre än förra årets trupp. Man har gjort flera intressanta värvningar som Stefan Gråhns, Tony Lagerström och har sedan tidigare Christofer Blid. Det är tre spelare som är för bra för den här nivån och förmodligen kommer de producera massvis med poäng denna säsong. Framåt har man en otrolig bredd och så länge man håller bakåt så kommer man bli riktigt farliga denna säsong. I deras hemmaborg ska man bara besegra ett Borlänge som är på väg åt fel håll.

christofer blid

Borlänge som sagt har gått ner sig de senaste säsongerna och har numera blivit ett mittenlag. Förra säsongen hade man enorma problem bakåt och har också till den här säsongen mer eller mindre bytt ut hela truppen. På pappret ser man absolut inte bättre ut och då ska man få det tufft. Jag kan räkna till att man har 14-15 nya spelare i truppen och det kommer självklart ta ett par matcher att spela ihop. Mot ett offensivt stark Åker så kommer man få inrikta sig på spel i egen försvarszon.

Skedvi/Säter – Enköping 2 (1.40)

Nykomlingar mot ett lag för övre halvan. Då brukar det oftast vara ganska stor skillnad på lagen, speciellt i C-serien. Det är just vad det är mellan dessa lag. Skedvi/Säter, kan det vara det nya IFK Ore? Lag som går upp till C-serien från Dalarna brukar oftast vara väldigt svaga och varför det är så har jag svårt att förstå. Klassen på tvåan däruppe är väl inte speciellt hög. Laget är inte alls bra. Man har i stort sett samma lag som man hade i tvåan förra säsongen och det håller absolut inte mot ett lag på övre halvan i hockeyettan. Man har värvat in några killar, men ändå inga som sticker ut. Där bakom är det mest spelare från förra året. Man har en tuff försäsong bakom sig där man förlorat alla utom en match. Man har faktiskt också lyckats förlora med 10-0 mot Grums från division två i en träningsmatch. Det imponerar inte direkt. Spelare från Grums säger också att det var bland det sämsta dem sett. Mer behöver jag inte säga.

Enköping har tappat ett par duktiga killar och är snäpper sämre än man var förra säsongen. Dock har jag inte sagt att de är ett dåligt lag, utan tvärtom. Laget ska absolut vara med på övre halvan, allt annat skulle kännas riktigt konstigt. Enköping har fortfarande kvar några rutinerade grabbar som Andreaz Persson och Fredrik Abrahamsson Jag tror faktiskt om jag ska vara ärlig att det räcker med dem två. Nej, men skämt åsido, Enköping är bra mycket bättre än vad Skedvi är. Det ska skilja några puckar här. Enköping saknar 3-4 man, men inget som påverkar nämnvärt. Endast Jonas Lamby får ses som ett avbräck.


Två lag som bara ska vinna sina premiärer. Enköping är klassen bättre än sina motståndare och detsamma gäller Åker, även om skillnaden där inte är lika stor. Jag spelar 7 units på dubbeln Åker + Enköping till oddset 1.96. Spelet hittar ni denna gång hos Nordicbet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden