Här kommer jag använda mig av en match rekad från ett annat speltips, alltså lite av en banker känns det som. Den matchen jag kommer inrikta mig på ytterligare som virke till denna är matchen mellan Tumba – Visby.

  • Match: IFK Tumba – Visby/Roma & Skedvi/Säter – Enköping
  • Serie: Division 1D & division 1C
  • Speltips: Visby + Enköping
  • Odds: 1.76 @ Svenska Spel
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15/9, 15.59

Tumba – Visby 2 (1.30)

Jag kommer fortsätta att gå emot detta Tumba. Innan deras premiär i onsdags mot Huddinge skrev jag att man är unga och orutinerade, vilket man fortfarande är. Idag möter man alltså ännu ett lag som ska höra till absoluta toppen. I mitt tycke också det bästa laget på pappret. Senast hängde man med i en period mot Huddinge som verkade gå ut på en skridsko. De sista två var man utspelade och Huddinge vann tillslut med 5-1 och skotten lika överlägset. Trots att man kommer att ha hemmaplan mot detta Visby så ska det skilja ett par puckar. Tumba är inte bra.

VR-logga1

Visby hade som vanligt hemmamatch och sin premiär på fredagskvällen med tanke på att det ska passa in med färjan till och från Gotland för motståndarna. Premiären slutade med vinst även om det var en del nerver som spökade när nykomlingarna Hammarby kom på besök. Eller så är det så att Hammarby faktiskt fått ihop ett riktigt bra lag, iallafall så att man kan störa alla lag. Matchen slutade 4-2 till hemmalaget och Andreas Gröndahl visade klass direkt med sina två assist. På pappret är man det starkaste laget i serien och jag skulle som sagt bli mycket förvånad om man tappar poäng här. Återigen, det bör skilja ett par puckar. Visby ska vara både två och tre nummer för stora för detta Tumba.

Skedvi/Säter – Enköping 2 (1.40)

Nykomlingar mot ett lag för övre halvan. Då brukar det oftast vara ganska stor skillnad på lagen, speciellt i C-serien. Det är just vad det är mellan dessa lag. Skedvi/Säter, kan det vara det nya IFK Ore? Lag som går upp till C-serien från Dalarna brukar oftast vara väldigt svaga och varför det är så har jag svårt att förstå. Klassen på tvåan däruppe är väl inte speciellt hög. Laget är inte alls bra. Man har i stort sett samma lag som man hade i tvåan förra säsongen och det håller absolut inte mot ett lag på övre halvan i hockeyettan. Man har värvat in några killar, men ändå inga som sticker ut. Där bakom är det mest spelare från förra året. Man har en tuff försäsong bakom sig där man förlorat alla utom en match. Man har faktiskt också lyckats förlora med 10-0 mot Grums från division två i en träningsmatch. Det imponerar inte direkt. Spelare från Grums säger också att det var bland det sämsta dem sett. Mer behöver jag inte säga.

Enköping har tappat ett par duktiga killar och är snäpper sämre än man var förra säsongen. Dock har jag inte sagt att de är ett dåligt lag, utan tvärtom. Laget ska absolut vara med på övre halvan, allt annat skulle kännas riktigt konstigt. Enköping har fortfarande kvar några rutinerade grabbar som Andreaz Persson och Fredrik Abrahamsson Jag tror faktiskt om jag ska vara ärlig att det räcker med dem två. Nej, men skämt åsido, Enköping är bra mycket bättre än vad Skedvi är. Det ska skilja några puckar här. Enköping saknar 3-4 man, men inget som påverkar nämnvärt. Endast Jonas Lamby får ses som ett avbräck.


Som sagt, återigen två stabila vinnare, men med tanke på att jag har Enköping som banker så drar jag ner insatsen till 5 units. Båda ska dock ha riktigt bra chans att sitt och jag spelar här dubbeln Visby + Enköping till oddset 1.76 hos Svenska Spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden