Det är första advent och hockyettorna är inne i slutskedet av sina serier. Dubbeln senast hade vi stolpe ut på och tar nya tag idag. Den här dubbeln tror jag ganska hårt på och väljer också därför en insats lite över medel här.

  • Match: Väsby – Visby/Roma & Tranås – Mjölby
  • Serie: Division 1D & division 1E
  • Speltips: Visby/Roma + Tranås
  • Odds: 1.89 @ Unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 1/12, 15.00 & 16.00

Väsby – Visby 2 (1.40)
Här har vi en tydlig favorit och det är inte mer än rätt. Visby hade i fredags allt i egna händer om man skulle ta över förstaplatsen från Huddinge eller inte. Man hade också full kontroll på matchen mot Nyköping i fredags då man ledde med 2-0 inför sista. Dock tappade man in kvitteringen med drygt 30 sekunder kvar och lyckades sedan förlora på straffar. Matchen var välspelad och Visby spelade riktigt bra. Man borde vunnit matchen med tanke på att man hade minst en puck inne som domaren lyckades vifta bort. Skotten vann man också klart och det är ingen tvekan om att man toppat formen. Visby har blivit bättre ju längre säsongen gått och det ska mycket till för att de ska tappa poäng idag.

41 Andreas Gröndahl

För Väsby är det en viktig match då man behöver extrapoängen till serien efter jul, men samtidigt är det här ingen lätt uppgift. Man har förlorat båda mötena den här säsongen mot Visby och mycket talar för att det blir en tredje raka förlust mot gotlänningarna. Laget har ganska dålig form och dessutom saknar man ett par gubbar. Lagets bäste poängplockare Oscar Milton är utlånad till Almtuna och även Mattias Johansson. Sebastian Arvidsson som är tredje bästa poängplockare i laget fick en smäll senast och är osäker. Dessutom saknas ytterligare et par gubbar, både viktiga och mindre viktiga. Visby ska vinna detta med tanke på vilken form de båda lagen har för tillfället och även pågrund av klasskillnad.

Tranås – Mjölby 1 (1.35)
TAIF har även dom tuffat igång rejält på slutet. Man öppnade säsongen ytterst svagt, men har på slutet spelat upp sig. På pappret är Tranås ett lag som absolut inte skulle göra bort sig bland de fyra topplatserna i denna serie, men man hamnade alldeles för långt efter från start för att ens kunna vara med och tampas om de platserna. Tranås är faktiskt ett av få lag som slagit både Hästen och Vimmerby denna säsong. Det visar deras styrka om de bara vill. Den här säsongen har man mött Mjölby två gånger och gått segrande ut både, dock efter förlänging båda gångerna. Hemma vann man skotten med  63-22 och på bortaplan lyckades man tappa en tvåmålsledning i sista perioden. Tranås är riktigt starka på hemmaplan och Mjölby bör inte ha någon större chans här. Oskar Sehlstedt är tillbaka i Tranås och finns tillgänglig för spel.

tranåssss

Mjölby har gått ungefär som förväntat och ligger nere i botten och harvar. På hemmaplan är man faktiskt helt okej till och från, men på resande fot är man inte alls bra. Nu har man en av säsongens tuffaste bortamatcher på pappret och då ska det bli tufft. Lägg därtill att man förra matchen var ganska hårt drabbat av sjukdomar/skador, dock fick man in tre nyförvärv som alla tre var inblandade i på något sätt i deras senaste vinstmatch hemma mot Forshaga. Nu blir det betydligt tuffare mot ett formtoppat Tranås. En notis är också att Mjölby har nio raka förluster mot Tranås.


Jag kommer gå in ganska hårt på den här och värderar den upp till 8 units. Visby är klassen bättre än sina motståndare och bör vinna trots bortaplan. Tranås är starka hemma och möter ett bortasvagt Mjölby. Det ska inte vara annat än seger med några puckar. Jag spelar dubbeln Visby + Tranås till oddset 1.89 hos Unibet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden