Det finns väldigt få säkra kort innan stora turneringar. Just nu spelas ATP Nice och ATP Dusseldort. Där jag tror mig ha hittat två bra spel i den sistnämnda turneringen.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Düsseldorf
  • Match: Brands – Hajek & Haas – Dodig
  • Spel: Brands & Haas
  • Odds: 1,67 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 13.00

 

Det är bara tyskar som kan prestera så bra på hemmaplan som Tommy Haas och Daniel Brands gör. Brands är egentligen en rätt begränsad spelare, men lyfter sig enormt på hemmaplan. Han krigar fortfarande för en stabil ranking vilket gör att han prioriterar ATP Dusseldort före Franska Öppna.

Daniel Brands är en spelare med riktigt bra forehand och en serve bland dem 20 bästa i världen. Han har knappt gjort en dålig turnering sedan US-Open 2012 och då har bara en av turneringarna spelats på tysk mark – där tog han sig till semifinal.

Motståndaren idag, Jan Hajek, har inte kommit igång på grus i år. Han har bara  vunnit två matcher på atp-nivå i år, varav en på grund av att motståndaren gav upp.

Hajek borde bli kanonmat för Brands som i grunden är den bättre spelaren, är formstarkare och spelar på hemmaplan.

**********************

Tommy Haas spelar alltid för fullt på hemmaplan. Han har bevisat att det inte spelar någon roll att Grandslam-turneringar väntar veckan efter. I Halle 2012 spelade han sin bästa tennis efter skadeuppehållet och det var just veckan innan Wimbledon.

Jag tror dessutom inte att Haas själv tror att han kan ta sig hela vägen i Franska Öppna. Chansen finns i Wimbledon och inte i Paris.

Enda anledningen till att han fortfarande spelar tennis är för att spela på hemmaplan. Han är nog den enskilda spelare som njuter mest av det.

Tommy möter Dodig som egentligen är usel på grus men som lyckades ta sig till semifinal i Munchen genom att besegra Dologpolov, Cilic och Davydenko. Nu mötte han mästaren själv i semin och blev bortblåst med 6-4,6-3.. en match som Tommy kontrollerade.

Dubbeln Brands/Haas betalar 1,67 hos Pinnacle.