Här försöker jag mig på en dubbel med FK Sarajevo – Celik Zenica och Real Madrid – Celta Vigo. I bosniska Premier Liga välkomnar FK Sarajevo Celik Zenica där allt annat en hemmaseger är en stor överraskning och i spanska La Liga tar sig Real Madrid an Celta Vigo, där båda lag är verkligen i behov av poäng. Hur slutar matcherna?

Match: FK Sarajevo – Celik Zenica & Real Madrid – Celta Vigo
Speltips: FK Sarajevo + bägge lag gör mål i matchen Real – Celta
Odds: 1.98 @ bet365
Insats: 9/10 units
Spelstopp: 5/3 16:00

 

FK Sarajevo som länge varit det bästa laget i bosniska Premier Liga, har tappat lite den här säsongen trots värvningen utav Leon Benko som leder skytteligan. Nu har man inte råd med fler poängtapp om man skall ha någon som helst chans till ytterligare en ligatitel. Laget hade lite otur senast borta mot Zrinjski då man spelade 2-2. Man hade ledningen i matchen, men kunde inte hålla emot och tog med sig endast en poäng. Här kommer vi få se en helt annan matchbild där stadion Asim Ferhatovic står för underhållningen.

FK_Sarajevo_logo

NK Celik från Zenica har gjort en stark säsong hittills. De är på en sjunde plats med 6 poäng bakom FK Sarajevo. Det som varit deras styrka är hemmaspelet där man är ett utav ligans bästa lag. På bortaplan har det dock sett sämre ut med endast en seger. De kommer till den här matchen efter 1-1 hemma mot Travnik, där de flesta förväntade sig en klar hemmaseger. Ett svagt bortaspel kommer vara avgörande i den här matchen.

 

Real Madrid är obesegrade i elva av sina tolv senaste matcher. Det har dock spekulerats mycket om Zinedine Zidanes framtid i klubben och även Ronaldos och Sergios Ramos kan komma att lämna laget inför nästa säsong. Det var nog matchen mot rivalerna Atletico som drog igång alla spekulationer om Ronaldos missnöje med sina lagkamrater och bråken i omklädningsrummet. Hur som helst så lyckades Real i onsdags med att besegra Levante med 3-1 trots att deras spel inte imponerade. Det känns som om Real måste vinna den här matchen för att behålla sin tredje plats.

realmadrid_200x200

Celta Vigo befinner sig på en Europa League plats och är obesegrade i sina tre senaste ligamatcher. De höll också nollan i sina två sista matcher. I matchen mot Villarreal hade Celta en offensiv uppställning, men trots detta kunde laget inte göra något mål. I den här matchen väntas en lite mer defensiv uppställning där Guidetti kan komma att starta på bänken. Celta har kapacitet att skapa problem för Real, om Eduardo Berizzos höga tempo kan vara tillräckligt länge, och om han har sin bästa elva till förfogande. Celta slog Barcelona på Balaidos tidigare under säsongen och kan mäta sig med de bästa.

——————————————————————————————————————————————————

En dubbel där jag väljer att spela vinst till FK Sarajevo och att bägge lag gör mål i Real – Celta matchen. FK Sarajevo måste vinna för att hänga med i toppen, de har 6 poäng upp till Sloboda och 5 till Zrinjski. Real Madrid har fortfarande Cristiano Ronaldo som kan avgöra matchen. Portugisen spelade med hjärtat mot Levante, men man skall inte underskatta Celta Vigo som spelat nyligen mycket bra, medans Real Madrid är inte i toppform. Jag räknar med mål i denna match.