Jag har bestämt mig för att köra en Balkan dubbel med Olimpic Sarajevo – FK Sarajevo och Dinamo Zagreb – Istra. Olimpic Sarajevo tar sig an FK Sarajevo i Bosniska Premier Liga. En match där jag förväntar mig mycket från bortalaget. Dinamo tar emot Istra på Maksimir där en vinst är ett måste för att hänga med i ligatoppen. Hur slutar matcherna?

  • Match: Olimpic Sarajevo – FK SarajevoDinamo Zagreb – Istra
  • Speltips: FK Sarajevo + Dinamo Zagreb
  • Odds: 2.01 @ bet365
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 8/11, 13.00

Om vi börjar med Olimpic Sarajevo så är det ett lag som är goda för en plats mitt i tabellen. De började säsongen ganska trögt med fyra matcher utan vinst för att sedan slå Borac på bortaplan. Efter den matchen trodde många att det var vändpunkten och att laget skulle börja klättra i tabellen. Det har dock inte sett mycket bättre ut för Olimpic som är just nu på en elfte nedflyttningsplats. Mirza Varesanovic leder laget som består av många inhemska spelare där försvararen Veldin Muharemovic är lagets bäste målskytt.

FK_Sarajevo_logo

FK Sarajevo har jag redan skrivit om, det är ligans bästa lag med den kroatiske anfallaren Leon Benko som den stora stjärnan. Sarajevo som spelat Champions Leauge kval mot polska Lech och gjord det ganska bra. Nu jagar man Siroki Brijeg som leder ligan efter senaste bortavinsten mot Radnik Bijeljina. Det finns bredd i truppen med några riktigt lovande spelare. Efter två raka segrar är atmosfären i laget på topp. Man får dessutom tillbaks Samir Radovac och Ikande som varit skadade.

Dinamo Zagreb är utan tvekan ett lag som har tillräckligt med kvalitet för att mäta sig med några av de stora i Europa, för att inte prata om den inhemska ligan. De har dock hamnat i en liten kris. Efter 50 ligamatcher utan förlust var det dags för två raka nederlag, först mot Rijeka, sedan mot RNK Split. Dessutom förlorade man både hemma och borta i Champions League mot grekiska Olympiakos. Man gjorde två riktigt starka insatser mot Olympiakos. Jag anser att laget haft lite otur i bägge matcher. Nu väntar en måstematch för Mamic och hans Dinamo.

Dinamo-Zagreb

De grön-gula har varit på Maksimir tio gånger. Nio gånger har de spelat ligamatcher och en gång Cup match. Det enda positiva resultatet på Maksimir för Istra var i Cupen 2009 då man lyckades få med sig oavgjort. De återstående nio matcher under de senaste sju säsongerna har grön-gula förlorat med en målskillnad på 5 gjorda och 36 insläppta mål. Man har fortfarande inte vunnit på bortaplan i ligan och kommer nog inte göra det nu heller.

 

En dubbel där jag spelar vinst till FK Sarajevo och Dinamo Zagreb. Det är två klasslag i respektive ligor som borde bärga hem segern. Sarajevo med Benko på topp går för en seger medans Dinamo måste bevisa att de efter en serie av dåliga resultat har inget annat alternativ än att göra en bra match och ta hem tre poäng. Insatsen blir hög, 9/10 units.

/ Akilles_80