Här försöker jag mig på en dubbel med Borac Banja Luka – Drina Zvornik och PSV Eindhoven – SC Heerenveen. Efter två raka nederlag kommer Borac Banja Luka ta sig an Drina Zvornik på Banja Luka Stadion. I holländska Eredivisie välkomnar ligans bästa lag, PSV Eindhoven ett Heerenveen som åkte på storstryk senast hemma mot Utrecht. Hur slutar matcherna?

Match: Borac Banja Luka – Drina Zvornik & PSV Eindhoven – SC Heerenveen
Speltips: Borac Banja Luka+ PSV Eindhoven
Odds: 1.70 @ bet365
Insats: 8/10 units
Spelstopp: 12/3, 18:00

 

Borac Banja Luka är på en 12:e plats i tabellen efter 20 spelade omgångar. Det är nog många Borac supportrar som har haft högre förväntningar på laget än vad visat hittills. Det är framförallt hemmaspelet som varit lite utav en svaghet, där man under många säsonger varit starka. Nu kommer man till den här matchen efter en 0-2 hemmaförlust i Cupen mot Zeljeznicar, som brukar vara en svår motståndare för Borac. Om man skall säga något positivt om laget så har de visat i matchen mot ligaledarna, Sloboda att det finns kvalitet i laget föra att mäta sig med de bästa.

18080

 

Drina Zvornik överraskade många när man tog en 1-0 bortaseger mot Rudar Prijedor. Innan dess hade laget tre raka förluster. De är näst sist i tabellen men har som sagt en seger mot Rudar och senast fick man med sig en poäng hemma mot Slavija. Traditionellt sett har Drina haft svårt mot Borac, vilket jag även hoppas på i dagens match.

 

PSV Eindhoven kommer försöka fortsätta sin långa serie utav segrar hemma på Philips Stadion när man tar sig an Heerenveen. PSV visar inga tecken på att sakta ner när de jagar mästerskapstiteln.  Deras rutin seger borta mot FC Groningen förra helgen var deras 10:e raka match utan förlust och de har även inte släppt in ett enda mål på de fem senaste matcher. Om PSV kan behålla koncentrationen i den här matchen och inte tänka för mycket på matchen mot Ajax och Atletico Madrid kommer man vinna. Luuk de Jong är lagets och ligans bäste målskytt med sina 18 gjorda mål och det skulle inte förvåna mig om han nätar i den här matchen. PSV är den enda klubben i Eredivisie som inte har förlorat på hemmaplan och i alla hemmamatcher har de åtminstone gjort ett mål.

LOGO_2014_facebook-google-profielfoto_DK

Heerenveen är ett mittenlag i Eredivisie som kommer till den här matchen efter en 0-4 hemmaförlust mot Utrecht. De har dock spelat bättre borta än hemma på Abe Lenstra Stadion. Heerenveen är ett trevligt lag, med vissa individuella egenskaper. De har mycket fart och kan mycket väl göra mål i den här matchen. Den unge anfallaren Mitchell te Vrede kan mycket väl hitta målet. Man har inte heller statistiken på sin sida, av de 23 tidigare besök i Eindhoven har Heerenveen förlorat 15 gånger. För att vi skall hitta den senaste segern, måste man gå tillbaks till 2009 då Danijel Pranjic avgjorde med ett sent mål. Hur som helst blir det ingen lätt uppgift att åka till Eindhoven och ta med sig några poäng.

——————————————————————————————————————————————————

En dubbel där jag väljer att spela vinst till Borac Banja Luka och PSV Eindhoven. Borac måste vinna för att inte dras ner i nedflyttnings striden, de har åtta poäng till säkerhet och det här är verkligen en måste match. PSV Eindhoven har tillsammans med Ajax varit helt överlägsna i Eredivisie, men man har endast en poäng tillgodo och allt annat än en seger är en stor besvikelse.

/Akilles_80