Då kör vi igen en dubbel i bosniska Premier Liga. Den här gången har jag bestämt mig för två matcher där Zeljeznicar tar emot Olimpic Sarajevo och Velez Mostar tar sig an Sloboda. Två matcher där topplagen spelar mot nedflyttnings kandidater. Kan Zeljeznicar och Sloboda ta med sig tre viktiga poäng?

-Match: Zeljeznicar – Olimpic Sarajevo & Velez Mostar – Sloboda
-Speltips: Zeljeznicar + Sloboda
-Odds: 2.02 @ William Hill
-Insats: 9/10 units
-Spelstopp: 02/4 16:00

Zeljeznicar är otroligt starka hemma på Grbavica Stadion med 13 raka matcher utan förlust. Man vann senast mot topplaget Sloboda och tog en viktig 5:e plats, nu är laget 2 poäng bakom tredje placerade FK Sarajevo. Efter fem raka segrar fick Zeljeznicar spelare en paus efter landslagsuppdrag. En rad goda resultat ledde hemmalaget till en fin placering där man slåss om en plats i europeiska tävlingar. Räknar man med både inhemska tävlingar är Zeljeznicar i en serie av elva matcher utan förlust.

Zeljeznicar

 

Olimpic har den här säsongen representerat Bosnien i Europa och de är aktuella erövrarna av Cupen i Bosnien och Hercegovina. Men de är närvarande på en 12:e plats med fyra poäng mindre än tionde placerade Vitez, som har en plats som garanterar fortsatt spel i Premier Liga. I den sista omgången möttes just dessa två lag där Olimpic missade chansen att slå sina konkurrenter. Det blev oavgjort. Olimpic Sarajevo har gjort några bra matcher, men motståndet har inte varit i närheten utav Zeljeznicars kaliber.

 

Velez Mostar kommer till den här matchen med förhoppningar att bryta den negativa trenden med sju raka matcher utan vinst. Moralen är inte den bästa då spelarna redan är inställda på spel i division 1 nästa säsong. Velez förlorade hemma mot Siroki Brijek med 0-3 i en match som Siroki dominerade. Nu är Sloboda enligt mig snäppet vassare än Siroki så det borde bli en svår match för nedflyttnings klara Velez.

FK_Sloboda_Tuzla_Logo

Sloboda förlorade senast hemma mot starka Zeljeznicar, men kommer försöka ta sig tillbaka snabbt och vinna den här matchen mot ett Velez som verkligen inte har något att spela för. Innan förlusten mot Zeljeznicar hade Sloboda 11 raka matcher utan förlust. Nu har man lika många poäng som Zrinjski, men sämre målskillnad. Sloboda har också vunnit de två senaste möten med Velez, vilket visar lagets kvalitet.

——————————————————————————————————————————————————

En dubbel där jag väljer att spela vinst till Zeljeznicar och Sloboda. Zeljeznicar har vunnit fyra senaste inbördes möten och kommer ge allt i den här viktiga matchen då man jagar Sarajevo som har en Europa plats. Sloboda å andra sidan är på en 2:a plats, fem poäng före FK Sarajevo. De kommer säkert försöka hålla avståndet och kämpa om ligatiteln. Det här borde vara en säker dubbel som liras med hög insats.

 

/ Akilles_80