Då var det lördag och omgång 22 i bosniska Premier Liga. Jag tar mig an två matcher där Mladost Doboj Kakanj spelar mot Velez Mostar och FK Sarajevo spelar mot Slavija Sarajevo. Här skall hemmalagen ha stor fördel, men pallar de för trycket?

-Match: Mladost – Velez Mostar & FK Sarajevo – Slavija Sarajevo
-Speltips: Mladost Doboj Kakanj + FK Sarajevo
-Odds: 1.78 @ bet365
-Insats: 9/10 units
-Spelstopp: 19/3 15:00

 

Mladost Doboj Kakanj kämpar verkligen den här säsongen för att inte åka ur Premier Liga. Just nu är de på en 10:e plats, fyra poäng före Olimpic Sarajevo som är på en nedflyttnings plats. Det är just Olimpic som kommer vara det största hotet om man skall klara sig kvar i den högsta divisionen. Efter sex raka matcher utan vinst var det äntligen dax för Mladost att ta en seger i Cupen mot Siroki Brijeg. Trots den svaga formen har Mladost visat prov på fint spel mot betydligt bättre motståndare än vad Velez Mostar är. Det kommer nog bli en ganska komfortabel seger hemma i Kakanj.

FK_Mladost_Doboj_Kakanj

Velez Mostar har 11 matcher utan vinst. De är klart sist i tabellen och kommer åka ur. De har verkligen inget att spela för här. Siroki Brijeg vann mot Velez i den senaste omgången med hela 3-0 på bortaplan. Velez har endast vunnit en bortamatch mot bottenlaget Drina Zvornik där det skall nämnas att man hade tur med ett sent mål av försvararen Samir Merzic. Nej, det här blir en tuff uppgift för ett lag som saknar motivation och kvalitet.

 

FK Sarajevo är egentligen ligans bästa klubb, men den här säsongen har det inte gått deras väg. Nu måste de vinna alla matcher för att ha en chans till titeln. Det här är två lag som känner varandra mycket väl. Det har blivit totalt 27 matcher mellan lagen där Sarajevo vunnit 13 gånger, 9 oavgjorda och Slavija har endast vunnit 5 matcher. Det här är en match som hemmalaget måste vinna och de kommer verkligen göra allt för lyckas med detta.

FK_Sarajevo_logo

Slavija Sarajevo har gjort tre helt ok matcher hittills, med det har varit mot betydligt svagare motstånd. 0-0 mot Travnik, 1-1 mot Drina Zvornik och 1-0 mot Olimpic Sarajevo. Så fort man spelat mot bättre lag så har det blivit förlust. Förlust men 4-0 mot Sloboda, 2-1 mot Radnik Bijelinja och 3-1 mot Sarajevo. Slavija spelar egentligen mycket bättre hemma än borta. De är på en 7:e plats i tabellen med 30 poäng. Slavija har aldrig besegrat Sarajevo på Asim Ferhatovic stadion och kommer nog inte göra det nu heller.

——————————————————————————————————————————————————

En dubbel där jag väljer att spela vinst till Mladost Doboj Kakanj och FK Sarajevo. Mladost måste vinna för att inte riskera nedflyttning och hemma i Kakanj är det inte många lag som lyckats ta med sig några poäng, i synnerhet inte några lag som håller Velezs klass. FK Sarajevo är också tvingade att ta tre poäng för att inte tappa en Europa League plats till Siroki och Radnik. En säker dubbel som liras med hög insats.

 

/ Akilles_80