Sista dagen på detta års januari och vi har en hel omgång från den norra allettan framför oss. Det börjar dra ihop sig och Sundsvall åker ner till Stockholm för att ta sig an Wings. Huddinge jagar första vinsten efter tre raka förluster. Mitt spel kommer bli en favoritdubbel denna eftermiddag.

  • Match: Wings – Sundsvall & Huddinge – Kalix
  • Serie: Allettan Norra
  • Speltips: Sundsvall + Huddinge
  • Odds: 1.85 @ Ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 31/1, 16.00

Wings – Sundsvall 2 (1.36)
Hemmalaget kommer in till denna match med en hel del turbulens i klubben. Man har inte kunnat betala ut lönerna till sina spelare vilket gjort att de är fria att lämna ifall de hittar något vettigt innan transferfönstret stänger. Ett fåtal spelare har redan lämnat klubben, däribland kaptenen Marcus Waldehagen som har skrivit på för Huddinge. Wings ligger näst sist i serien och med tanke på läget för tillfället så känns det skeptiskt att tro på detta lag i en match där man möter kanske hela ettans bästa lag. Möjligtvis så kommer ytterligare någon spelare att försvinna ur truppen innan matchstart, men det ska inte spela någon roll då man ska vara för tunna för Sundsvall ändå.

sundsvall

Sundsvall har ettans bästa trupp och det har man visat hittills då man inte förlorat en enda match under ordinarie speltid  och inte ens under sudden death. Man har två förluster och dessa har kommit på straffläggning. Sundsvall var seriens kanske bästa lag innan jul och hade redan då på pappret ett lag som definitivt kommer vara med och utmana om en av de allsvenska platserna. Nu har man dessutom värvat in tre spelare till av yppersta klass för att ta det där steget upp igen. Jonathan Hedström, Johan Svedberg och Victor Öhman har alla kritat på för klubben. Man går all in och bättre läge än såhär kommer man nog aldrig att få. Wings ska vara en mumsbit.

Huddinge – Kalix 1 (1.36)
Talangfabriken har gått tungt på slutet. Nu har man visserligen mött lite motstånd för en gångs skull och då blir också resultaten sämre ibland. Det är dock inget snack om att de kanske är seriens näst bästa lag efter Sundsvall. Man har tre raka förluster, men har trots detta gjort tre godkända insatser som mycket väl kunde gett dem flera poäng. Nu är man återigen på hemmaplan och den här gången är det bottenlaget Kalix som kommer på besök. Senast man möttes vann Huddinge med 5-2 på bortaplan och den här matchen kommer garanterat bli tuffare för killarna uppifrån. Huddinge har dessutom under fredagen gjort klart med Marcus Waldehagen från Wings som kommer stärka upp forwardssidan ännu mer. Ska man ha i ett allsvenskt kval att göra så ska man slå Kalix på hemmaisen de flesta dagarna i veckan.

huddinge

Kalix har spelat sina flesta matcher på hemmaplan hittills pågrund av det dumma geografiska läget. Man har tagit alla sina sex poäng man skrapat ihop på hemmaplan och på resande fot har man varit klart svagare. Det kommer bli ett riktigt test. Man möter ett lag som skrapat ihop bra mycket fler poäng och ett lag som har som mål att ta sig till en kvalserie. Kalix är orutinerade i såna här sammanhang och man ska inte ha mycket att sätta emot. Visst att Huddinge är unga i ålder, men samtidigt ska man komma ihåg att många av dem varit med om detta under tidigare säsonger. Kalix är bra och har fortfarande chansen på att ta en av de fem första platserna. Det kommer dock bli väldigt tufft mot Huddinge.


Dubbeln känns riktigt bra, även om det kan kännas som att oddsen är lite låga. Sundsvall ska vinna alla dagar i veckan mot Wings, speciellt när läget är som det är hos dem. Huddinge är ett topplag och det är inte acceptabelt med fyra raka förluster. Mitt spel blir alltså Sundsvall + Huddinge till det dryga oddset 1.85 hos Ladbrokes. Insatsen blir strax över medel och stannar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden