Den andra dubbeln kommer innehålla ett spel från matchen Arlanda – Enköping och bankern är självklart Kiruna här med i matchen mot Vännäs.

  • Match: Arlanda – Enköping & Vännäs – Kiruna
  • Serie: Division 1 Playoff
  • Speltips: Enköping ML (inkl. övertid/straffar) + Kiruna
  • Odds: 2.14 @ Betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21/2, 19.00

Arlanda – Enköpins 2 ML (1.53)
Enköping trampade ganska enkelt igenom den mellersta allettan och slutade tillslut på en tredje plats. Man vinner många matcher på sin otroligt fina offensiv. Man har ett ganska tunt lag och går runt på kort om folk, men det spelar ingen roll. De kör oftast med tre femmor, men de femmorna är det klass på och alla är riktigt giftiga framåt. Trots att man saknar en av lagets bäste spelare, Jonas Lamby, så finns det gott om kvalité att täcka upp för honom framåt. Filip Norman, Filip Cruseman, Niclas Levein, Fredrik Abrahamsson och Magnus Kullerback för att nämna några av dem. Arlanda är inget dåligt lag, man vann D-seriens fortsättningsserie, men spelarmaterialet är fortfarande lite sämre än ett offensivt starkt Enköping. Tror att Arlanda kan bjuda upp till en match och det kommer säkerligen bli en match med en hel del målchanser och där kommer Enköping ha en fördel med tanke på den kvalité man besitter i anfallszon. Arlanda är dock hemmastarka, men nu är det lite av vinna eller försvinna och jag tror Enköping spänner musklerna direkt och visar att de är det bästa laget av dem två. Fegar även här lite och plockar Enköping ML.

Vännäs – Kiruna 2 (1.40)
Här ska det vara klasskillnad mellan lagen. Kiruna tog sig med nöd och näppe till playoff i ett tufft race mot Östersund, men det känns i det stora hela rättvist då man känns som det något bättre laget. Vännäs vann en ganska dålig fortsättningsserie uppe i norr och kommer inte ha mycket att hämta här. I grundserien skiljde det 29 poäng mellan lagen och 95 mål i plus/minus-statistiken. Kiruna vann ”bara” 3 av de 4 mötena, men de man vann var övertygande segrar, 0-4, 5-0 och 11-0. I de norra serierna skiljer det väldigt mycket mellan toppen och botten och här är det just den matchningen. Jag har väldigt svårt att se Kiruna tappa poäng här trots bortaplan. Bör normalt sett bli ett par måls skillnad och jag blev faktiskt förvånad när jag fick se 1.40 på Kirunaseger. Till det här oddset så känns den säker. En vinst i full tid ska man lösa, allt annat får ses som fiasko.

Även denna dubbel ger jag fin chans till att sitta. Kiruna ska vinna och minst en utav Enköping och Vimmerby, men tror att båda vinner. Denna dubbel ger 2.14 hos Betsson och får även den 4 units. Den andra dubbeln kan ni läsa om här: http://www.spelaspel.se/2013/02/speltips-dubbel-1-div-1-212/

 

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden